Huidig prijsniveau is vergelijkbaar met vorig jaar

Chinese gemberexport naar Europa daalt geleidelijk

De prijs van Chinese gember die naar Europa wordt geëxporteerd, vertoont de laatste tijd een neerwaartse trend, maar de transportkosten blijven hoog. Bovendien brengt de aanhoudende Covid-19-pandemie nog andere kosten met zich mee voor de prijs van de internationale handel. De FOB-prijs van gember is nog steeds niet goedkoop. Het prijsniveau is min of meer gelijk aan dat van vorig jaar. In het algemeen is er een duidelijke verbetering van de gemberexport in vergelijking met de voorbije maanden, maar de fabriekseigenaren die gember aankopen voor bewerking, blijven voorzichtig. Er zijn geen kopers die grote hoeveelheden kopen als voorbereiding op de piekverkoop.

Jone Qiao (tweede van rechts) op de beurs

"Het grootste obstakel voor de gemberexport is de verlading. Het probleem heeft verschillende aspecten, waaronder hoge kosten, lange transporttijd, willekeurige vertragingen in de planning en vertragingen in de aankomst. Bovendien waren de gemberoogsten in Brazilië en Peru dit jaar enorm. Met name de opbrengst van biologische gember is sterk toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren. Deze situatie heeft uiteraard zijn weerslag op de concurrentiepositie van Chinese gember op de internationale markt," vertelt Jone Qiao van Anqiu Linfu Food.

"Ons gemberteeltbedrijf is gevestigd in Anqiu, Shandong, een van de belangrijkste gemberteeltgebieden in China. De gember die we leveren omvat gewone gember en biologische gember. We hebben ons eigen merk 'Linfu', maar we verkopen onze gember ook onder merken van klanten, zoals 'OEM'. We exporteren onze gember naar midden- en topmarkten in Europa en de VS," aldus Jone Qiao.

Anqiu Linfu Food houdt zich vooral bezig met de bewerking en export van verse groenten, zoals gember, knoflook, uien, wortelen, paksoi en paprika's en met de bewerking en export van diepgevroren producten zoals aardbeien, gemberblokjes en uienblokjes. De onderneming exporteert producten naar Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Azië.

Voor meer informatie:
Jone Qiao
Anqiu Linfu Food Co., Ltd.
+86 134 0666 2255
jone@linfu.com 
www.linfu.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven