Pixie fruit is lucratief voor Keniaanse telers

Pixie fruit is een vlezige, gemakkelijk te pellen en zeer voedzame citrussoort. De teelt wint steeds meer aan populariteit in Kenia en de markt strekt zich uit tot het oostelijke kustgebied, zoals Machakos, Kitui en Voi. De geeloranje vrucht wordt vaak verward met een gewone sinaasappel, maar voor Justus Kimeu, een grootschalige teler van pixie fruit in Makueni, leveren de zeldzame vruchten meer winst op.

"Pixie doet het erg goed in dorre en semi-dorre gebieden. Bovendien zijn de prijzen per kilo van pixie fruit drie keer hoger dan voor sinaasappelen. Voor sinaasappelen betaal je Ksh50 per kilo, voor pixie fruit Ksh150, waardoor het een zeer winstgevende business wordt," vertelt Kimeu aan Kenyans.co.ke.

Kimeu heeft 6,5 hectare waarop hij pixie fruit, mandarijn en inheemse planten teelt. Van deze fruitsoorten levert pixie de meeste winst op. Pixie gedijt in dorre en semi-dorre gebieden, maar doet het het best op zandige bodems. De planten zijn echter gevoelig voor extreem lage of hoge temperaturen. De vruchten groeien goed op hoogtes tot 2.100 meter boven zeeniveau.

[Ksh100 = €0,77]

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven