Le Minh Hoan, minister van Landbouw:

"Vietnam wil agrarische samenwerking met België versterken"

Tijdens een ontmoeting die op 9 september in Brussel plaatsvond, heeft Le Minh Hoan, de Vietnamese minister van Landbouw, aan zijn Belgische collega David Clarinval laten weten dat zijn land hoopt om de agrarische samenwerking met België verder uit te breiden.

Na in 2018 een strategische samenwerking te zijn aangegaan, werken Vietnam en België succesvol samen op het gebied van land- en tuinbouw. Hoan stelt echter voor dat beide partijen deze samenwerking intensiveren om kansen te optimaliseren. 

België is momenteel de vijfde EU-markt voor Vietnamese agro-, bosbouw- en visserijproducten. Hoan sprak de hoop uit dat België de ontwikkeling van de watergebonden logistiek en koelopslagfaciliteiten in de Mekong Delta zal blijven ondersteunen door Belgische technologieën te benutten. Hij zei dat Vietnam zal blijven werken aan het creëren van gunstige condities voor Belgische investeerders in de ontwikkeling van het havengebied in Cai Mep ten behoeve van de export van verse AGF naar de Europese markt.  

Verder benadrukte hij de noodzaak van het creëren van concurrentievoordelen voor Belgische tuinbouwproducten, zoals kersen, op de Vietnamese markt. 

Bron: vietnamnet.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven