Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Beschikbaarheid Poolse bloemkool neemt met de dag toe"

Na een korte onderbreking vindt Poolse bloemkool zijn weg weer naar de markt. De aanvoer is echter niet zo stabiel als vorig jaar. Dit heeft te maken met het weer en dit heeft geleid tot hogere prijzen. Het seizoen zal nog tot november duren. 

Het Poolse bloemkoolseizoen is een nieuwe fase ingegaan. Volgens Kornelia Lewikowska, inkoopmanager bij de Poolse groente-exporteur Green Best, hebben weersomstandigheden hun weerslag gehad op de beschikbare aantallen dit jaar. "Na een korte pauze oogsten we nu weer nieuwe bloemkolen. De beschikbaarheid zal met de dag toenemen. Dit jaar zijn de aantallen wel kleiner dan vorig jaar. Dit heeft te maken met het weer. In juli was er sprake van een langdurige hittegolf in Polen die werd gevolg door regenachtig weer. Deze omstandigheden zijn niet gunstig voor de teelt van bloemkool."

De lagere beschikbaarheid van Poolse bloemkool heeft de prijzen opgedreven. "Momenteel merken we dat de vraag naar bloemkool zeer sterk is. Helaas is het aanbod ontoereikend om aan deze vraag te kunnen beantwoorden. We willen doorgaan met de handel tot november. We hopen dat dit gaat lukken! Zoals gezegd zijn de prijzen  dit seizoen wel wat hoger als gevolg van de beperkte aantallen," zegt Lewikowska tot slot. 

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
+48 737 602 848
kornelia.lewikowska@greenbest.pl
www.greenbest.pl 

Publicatiedatum: