Johns Hopkins Medicine:

"Natuurlijke verbinding in kruiden en (zacht)fruit kan de ziekte van Parkinson voorkomen en behandelen"

Onderzoekers van Johns Hopkins Medicine beweren meer bewijs te hebben gevonden dat de verbinding bekend als farnesol, die van nature voorkomt in kruiden, bessen en ander fruit, hersenbeschadiging in verband met de ziekte van Parkinson kan voorkomen en omkeren. Dit bewijsmateriaal heeft betrekking op studies die voor deze tijd op muizen zijn uitgevoerd.

De verbinding, die wordt gebruikt in smaakstoffen en parfums, kan het verlies voorkomen van neuronen die dopamine produceren in de hersenen van muizen door PARIS te deactiveren, een belangrijk eiwit dat betrokken is bij de progressie van de ziekte. Het verlies van deze neuronen beïnvloedt de beweging en de cognitie, wat leidt tot de kenmerkende symptomen van de ziekte van Parkinson. Het vermogen van farnesol om PARIS te blokkeren, aldus de onderzoekers, zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van nieuwe interventies bij de ziekte van Parkinson die specifiek gericht zijn op dit eiwit.

"Onze experimenten toonden aan dat farnesol zowel het verlies van dopamineneuronen aanzienlijk voorkwam en de gedragsstoornissen bij muizen terugdraaide, wat wijst op de belofte van farnesol als een potentiële medicamenteuze behandeling om de ziekte van Parkinson te voorkomen," vertelde Ted Dawson, directeur van het Johns Hopkins Institute for Cell Engineering en professor in de neurologie aan de Johns Hopkins University School of Medicine, aan hopkinsmedicine.org.

De resultaten van de nieuwe studie, gepubliceerd op 28 juli in Science Translational Medicine, laten in detail zien hoe de onderzoekers het potentieel van farnesol hebben geïdentificeerd door een grote bibliotheek van geneesmiddelen te screenen om geneesmiddelen te vinden die PARIS remmen.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven