James Meers - Gs Fresh:

"De grootste innovatie bij champignonverpakkingen van de laatste 50 jaar"

Champignonverpakkingen zijn al jarenlang hetzelfde: een plastic bakje verpakt in folie en voorzien van een etiket. Dit is echter niet de meest praktische verpakking omdat het folie los om de punnet zit waardoor de champignons alle kanten op kunnen.

"Champignons hebben een unieke respiratie waardoor er condensvorming ontstaat en dit is nu precies wat je in een verpakking wilt voorkomen," legt James Meers van Gs Fresh uit. "De laatste jaren hebben talloze innovatieve AGF-verpakkingen de revue gepasseerd, dus waarom ook niet één voor champignons?"

James vergelijkt de huidige verpakking met het dragen van een trainingspak: Het leek in de jaren 80 een goed idee, maar gelukkig zijn de tijden veranderd. Voor champignonverpakkingen was dit tot nu toe echter niet het geval. 

Gs introduceerde onlangs een innovatieve nieuwe flowwrap-verpakking waarin de champignons kunnen ademen zonder dat er condensvorming in de verpakking optreedt.

"Ik denk dat dit de grootste innovatie op het gebied van champignonverpakkingen van de laatste 50 jaar is. Er wordt gebruikgemaakt van een speciaal ontwikkelde doorlatende folie waardoor het product tevens langer houdbaar is."

Volgens James werd bij de traditionele verpakking de folie op zijn plaats gehouden door het bakje. "Er zijn nu veel meer mogelijkheden en flowwrap is veelzijdiger dan plasticfolie. Hiermee worden kansen gecreëerd om over te schakelen van plastic punnets op bakjes van duurzamere materialen, zoals pulp en karton."

Uit cijfers van Kantar blijkt dat in de Britse champignonsector de komende drie jaar 350 mln plastic punnets en papieren etiketten zouden kunnen worden vervangen door voorbedrukte flowwraps en alternatieve bakjes. Het vinden van de meest geschikte punnet zal een uitdaging zijn maar wel één waar de sector zich nu eindelijk op kan storten.

De nieuwe flowwrap-verpakking is zeer goed ontvangen door consumenten, die zich meer dan ooit bewust zijn van het belang  om plastic verpakkingsmaterialen te reduceren. 

Voor meer informatie: 
James Meers
G's Fresh
‭‭+44 7584 516511‬‬
james.meers@gs-fresh.com 
www.gs-fresh.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven