Kees Oskam, Handelsmaatschappij Jan Oskam:

"Ook hagelfruit nemen we goed onder handen"

Ondanks het feit dat de meeste hagel in het hardfruit dit jaar gevallen is in het vroege deel van het groeiseizoen, zijn er telers die de beschadigde gewassen niet zonder meer in dure bewaarcondities willen plaatsen om te bewaren.

Uiteraard wordt het industriefruit al in de oogst / tijdens het plukken door de plukkers voorgesorteerd om kosten te besparen. In sommige gevallen is de selectie te lastig om dat goed te kunnen doen. Ook fruit met een hoog percentage schurftaantastingen en met grote kleurverschillen zijn voor diverse telers soms een hoofdpijndossier. Daar heeft Oskam een prachtige oplossing voor staan: Sortering met camera’s, waterbanen en watervullers waarmee het 'kaf van het koren' gescheiden kan worden zonder gebruik te hoeven maken van dure handjes.

"Centraal in hét fruitgebied van Nederland, in Neerijnen strak aan de A15, zijn onze ultra-moderne faciliteiten te vinden", vertelt Kees Oskam. "Inmiddels zijn er al diverse telers die dergelijke diensten afnemen, maar er kan gedurende de start en verder het hele seizoen volstrekt vrijblijvend een beroep op ons Utrechts/Betuwse handelshuis worden gedaan. Uiteraard bestaan er ook mogelijkheden om te kijken naar de totale afzet van een bepaald gewas of kwantum. De contacten daarvoor zijn legio voorhanden!"

Voor meer informatie:
Kees Oskam
Handelsmaatschappij Jan Oskam
Whatsapp: 06-53371003
kees@janoskam.nl   
www.janoskam.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven