Binnenlandse verladingen lopen vaak vertraging op

Chinese gemberexport heeft het niet gemakkelijk

De Chinese gembermarkt is de laatste weken zwak geweest. Veel teeltgebieden hadden te lijden onder frequente regenval. Deze omstandigheden bemoeilijkten de levering, waardoor het marktaanbod onbetrouwbaar werd. Onder deze omstandigheden is het zeer moeilijk om de prijs te laten stijgen. Maar nu het Mid-Autumn Festival [21 september, 2021] snel nadert, zal dat een impact hebben op de gembermarkt. Op lange termijn zal de markt echter waarschijnlijk zwak blijven.

"Kijk bijvoorbeeld naar de omstandigheden in Anqiu, waar overvloedige regenval zware gevolgen heeft gehad voor de gemberteelt. Handelaren met product in de bewaring zijn bang dat de regenval voor vochtige omstandigheden in hun opslagplaatsen zal zorgen. Daardoor willen ze hun voorraden graag afzetten, maar kopers kopen vooral op basis van de huidige behoeften. Kopers zijn terughoudend. Veel van de gember in de opslag zal een tijdje blijven liggen voordat het wordt afgezet." Dit vertelt manager Yang van Jinxiang County Jinhui Import and Export.

"Dit is het langzame seizoen op de gemberexportmarkt. De overzeese vraag is uiterst beperkt. Bovendien kampen veel landen nog steeds met uitbraken van Covid-19. Overzeese havens ontvangen vaak meer handel dan ze momenteel kunnen verwerken, wat betekent dat vrachtschepen niet op tijd kunnen terugkeren en dus worden binnenlandse leveringen ook vertraagd. De kopers zijn veel voorzichtiger geworden door de onzekerheden tijdens deze pandemie. De totale gemberexport is na begin juli enigszins toegenomen, maar de exportprijs vertoont nog steeds een neerwaartse trend," aldus manager Yang.

Wat het komende Mid-Autumn Festival betreft, legde manager Yang uit dat kopers wel wat gember zullen afnemen om zich voor te bereiden op de feestdagen, maar aangezien het marktaanbod al ruim voldoende is, is het onwaarschijnlijk dat telers en handelaren met voorraden grote hoeveelheden gember zullen afzetten tijdens deze periode. Bovendien creëert de pandemie ook onzekerheid voor de Chinese gemberexporteurs. Niet alleen de verminderde afname van overzeese kopers, maar ook de stijgende transportkosten en het tekort aan scheepscontainers maken de Chinese exporteurs voorzichtig, zelfs wanneer zij orders ontvangen.

Voor meer informatie:
Yang - Manager
Jinxiang County Jinhui Import and Export Co., Ltd.
+86 537 879 1508
227914178@qq.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven