Ecuador: Minder dan 10.000 ha informeel geplante bananen en bakbananen gelegaliseerd

Toen vorig jaar het proces van de regularisatie van de bananen- en bakbananenteelt van start ging, hebben de Ecuadoraanse autoriteiten getracht het aantal geplante hectaren te bevestigen. Eerdere berekeningen voor de bananensector gaven aan dat er in het land tussen 35.000 en 40.000 hectare informeel beplant zou kunnen zijn, d.w.z. dat ze niet geregistreerd en aangemeld waren bij het ministerie van Landbouw.

Een jaar na dat proces blijkt uit gegevens van het ministerie dat zij 6.580 hectare hebben geregulariseerd. Dat zou betekenen dat nog steeds een aanzienlijk areaal niet in de officiële registers is opgenomen. Vorig jaar, vóór het regularisatieproces, waren naar schatting 176.000 hectaren formeel geregistreerd in Guayas, Los Ríos, El Oro, Cotopaxi, Manabí, Esmeraldas en andere provincies.

Bij decreet heeft de huidige regering besloten de termijn voor bananentelers om hun eigendommen formeel te laten registreren bij het ministerie van Landbouw, met een jaar te verlengen. De oorspronkelijke termijn liep in augustus van dit jaar af.

Bron: ecuadortimes.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven