"Appelras Koru gaat retail veroveren"

"Uit een weggegooide appel in een rozentuin groeide een zaailing, die uitgroeide tot een buitengewone nieuwe appelsoort."
Geoff Plunkett ontdekte Koru als een zaailing in 1998 in de buurt van Nelson, Nieuw-Zeeland.
De familie dacht dat de zaailing was gegroeid uit een appel die de moeder van zijn vrouw in de tuin had gegooid.

Deze appel is een kruising tussen de Braeburn en de Fuji variëteit. De schil is oranjerood op een gouden of groene achtergrond en het vruchtvlees is knapperig, sappig en zoet.

Net als de Envy appel wordt hij niet snel bruin, zodat hij het goed doet in salades. De appel heeft smaaktoetsen van honing, sinaasappelsap, specerijen en vanille. Vanwege zijn sappigheid wordt hij ook wel omschreven als ciderachtig.

De eerste Koru was voor het eerst commercieel verkrijgbaar in 2013. Tegenwoordig wordt 85% van de Koru appelen geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland. Maar hij wordt ook geteeld in het noordwesten en noordoosten van de Verenigde Staten. Velen zien veel succes weggelegd voor deze appel in de foodretail.

Bron: hawaiitribune-herald.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven