Joost Debeuckelaere, Waltson chips:

“We kunnen direct opschalen naar dagelijkse productie van 4000 zakken ambachtelijke chips”

Tholen - Eind vorig jaar startte Joost Debeuckelaere van de Belgische aardappelgroothandel Agro Debeuckelaere Staden, zelf met de productie van chips. Deze aardappelgroothandel handelt al sinds 1935 in aardappelen en heeft vanaf 1985 een specialisme in chips-aardappelen. Nu kan de opgedane kennis die ze door de jaren heen hebben vergaard, omgezet worden in de ontwikkeling van een nieuw soort chips. Ambachtelijke chips.

Lancering middenin de pandemie
“Ik had al jaren in mijn hoofd om te beginnen met eigen chips en nu is het er dan toch eindelijk van gekomen. Daarvoor was dit moment ook uitermate geschikt. Corona heeft ons geen windeieren gelegd”, zegt Joost. “Door de lockdown nam de thuisconsumptie en de vraag naar kwaliteitsproducten toe. Het was het perfecte moment voor de consument om met ons product kennis te maken.” Ambachtelijke chips is nog een relatief nieuw begrip. “In Vlaanderen zijn we de enige producent”, laat Joost weten. “We zijn in staat om snel op te schalen naar een productie van tot wel 4000 zakken per dag. We merken dat de chips goed in de smaak valt bij de consument en hopen binnen afzienbare tijd te groeien tot een volwaardige tak van ons familiebedrijf”, zegt Joost. Op dit moment zijn de Waltson zakken nog vooral bij groente- en fruitspeciaalzaken, bij slagers en traiteurs te vinden, maar Joost geeft aan in gesprek te zijn met supermarkten als Carrefour, Delhaize en Spar.

Smaak
Joost geeft aan terug te willen naar hoe de smaak van chips behoord te zijn. “We willen bij onze chips de aardappelsmaak laten overheersen waarbij er een 'flavour' aan is toegevoegd en niet omgekeerd, zoals dat bij industriële varianten het geval is”, aldus de zaakvoerder. “Onze leuze is dan ook “Potatoes with a flavour”.

Op dit moment bestaat het assortiment uit drie verschillende smaken: Naturel, Paprika en Sea Salt & Black Pepper. Deze zijn verpakt in zakken van 125 gram. Maar binnenkort biedt het bedrijf zijn smaken ook aan in kleinere zakjes van 40 gram en zal in het najaar een nieuwe smaak worden uitgebracht. "In de zoektocht naar een nieuwe variëteit hebben we op sociale media de vraag gesteld wat voor nieuwe smaak onze volgers graag zouden zien verschijnen. Aan de hand van die input starten we met het ontwikkelen van een nieuwe variëteit en als testpanel staat de familie altijd paraat”, zegt Joost. Wat uiteindelijk die nieuwe smaak gaat zijn, is nog even geheim.

Eerlijke prijs aardappelteler
De vraag naar aardappelen is op het moment groot. De horeca is open er wordt volop geconsumeerd. “Daarentegen is de opbrengst van de aardappelen ook niet slecht en door de grote vraag zijn de prijzen voor de aardappelteler goed, gelukkig! De teler mag ook wel eens wat winnen. Wij zijn nog op zoek naar verdelers voor onze ambachtelijke Waltson chips in Nederland en hopen op veel reacties van geïnteresseerden", aldus Joost Debeuckelaere.

Voor meer informatie:
Joost Debeuckelaere
Waltson
+32 51 70 16 25
info@waltson.be  
www.waltson.be  
Facebook: WaltsonChips
Instagram: Waltson.chips


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven