Siciliaanse druiven met hoge brixwaarde

Het Siciliaanse Superpippo Fruit is gespecialiseerd in de teelt en afzet van druiven. Eigenaar Giuseppe Caggia vertelt hierover. Zijn bedrijf is gevestigd in Licodia Eubea, in het hart van het gebied van de Mazzarone druiven.

Giuseppe Caggia in zijn druivengaard

“De intense hitte, met begin augustus temperaturen van meer dan 46°C, heeft voor veel telers problemen veroorzaakt. Dat gold gelukkig niet voor iedereen. Zo konden wij de extreme hitte compenseren door een zorgvuldig agronomisch beheer dat uitzonderlijke resultaten opleverde, zelfs tijdens de heetste dagen van juli en augustus.”

Italia druiven

“Meer dan 20 dagen geleden zijn we begonnen aan de tweede fase van ons seizoen met de middellate druiven. De koningin van onze teelt is uiteraard de Italia druif.” 

“Wij verschepen momenteel vier containers per week over de hele wereld. De meest prestigieuze bestemmingen zijn het Midden-Oosten en, in het bijzonder, de Arabische Emiraten. Wij hebben er onze betrekkingen geconsolideerd, met een overwicht aan rode druiven in de zendingen. Europa blijft zeker onze historische markt. En terwijl Frankrijk de voorkeur geeft aan een rijpere druif, vraagt Italië om amberkleurige druiven, terwijl Polen, Duitsland de voorkeur geven aan een redelijk groene druif. Dit laatste begrip mag niet misleidend zijn, want wij oogsten toch alleen en uitsluitend wanneer onze druiven rijp zijn.”

“De rijpste trossen, zowel voor de Franse als voor de Italiaanse markt hebben een Brix-waarde van minimaal 18, maar op de refractometer noteren we nog steeds 20 graden Brix. Dit is mogelijk dankzij de grote hitte dit jaar, die enerzijds offers heeft gevraagd op het gebied van waterbeheer, met grote uitgaven voor irrigatie, maar ons anderzijds zeer zoete druiven heeft opgeleverd. De verhouding tussen vraag en aanbod is vrij evenwichtig en de prijzen liggen in de lijn met die van vorig jaar, met een licht opwaartse tendens als gevolg van de hogere grondstofprijzen.”

Het bedrijf heeft een gemiddelde jaarlijkse productiecapaciteit van 600 ton, voor vroege rassen, en 4.500 ton voor late rassen. Superpippo Fruit doet een beroep op betrouwbare leveranciers in de belangrijkste gespecialiseerde Siciliaanse gebieden, waaronder het bedrijf Le 2 P di Francesco Provenzani met het hoofdkantoor in Palma di Montechiaro, in de provincie Agrigento.

Voor meer informatie:
Giuseppe Caggia
SuperPippo Fruit s.r.l.
C/da Giurfo sp. 38 III
95040 Licodia Eubea (CT) - Italië
+39 335 6294146
superpippofruit@tin.it
www.superpippofruit.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven