James Ryan - Magnus Kahl Seeds

Premium uien en nicheproducten voor de wereldwijde markt

Magnus Kahl Seeds begon in de jaren dertig in Australië met de veredeling, teelt en afzet van open bestoven uienrassen. In de decennia die volgden heeft het bedrijf een reeks hoogwaardige hybride en open bestoven uienproducten aan haar portfolio toegevoegd. 

Het bedrijf, dat zich uitsluitend richt op alliumsoorten, heeft ervoor gekozen een scala aan nicheproducten aan te bieden, waaronder hybride sjalotten en een serie speciale uienrassen. Vanwege de toegenomen vraag op de Europese markt besloot het bedrijf enige jaren geleden om een kantoor in België te openen. 


@www.instagram.com/magnuskahl 

"Hiermee hebben we een basis gecreëerd van waaruit we onze Europese klanten beter kunnen bedienen en kunnen garanderen dat onze zaden op tijd worden verpakt en verzonden," legt James Ryan van het bedrijf uit. 

"De hybride en open bestoven uienzaden van Magnus Kahl Seeds omvatten gele, witte, rode en roze rassen. Omdat we in Australië veredelen werkt ons team met het materiaal onder zowel de hete en droge omstandigheden in Zuid-Australië als in de koelere klimaatzones van Tasmanië. Het veredelen onder deze verschillende weersomstandigheden maakt dat ons aanbod flexibel is en voldoet aan de eisen van de diverse uienteeltgebieden op aarde."


@www.instagram.com/magnuskahl 

Door zich toe te leggen op alliumsoorten, heeft Magnus Kahl Seeds zich met haar assortiment sjalotzaden en niche uienzaden een plaats buiten de conventionele uienmarkt veroverd. Telers op sjalotmarkten, zoals Europa, de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië, telen het sjalotassortiment van Magnus Kahl Seeds als sinds 2012. 

"Ons aanbod sjalotzaden bestaat uit de meer traditionele, ronde sjalot, de ovale sjalot en echalion-sjalotten. De sjalotten kunnen lang worden bewaard en zijn hoog productief. De rassen zijn bovendien goed bestand tegen hitte en aaltjes. Ons niche-assortiment uienzaden omvat onder meer zilveruien, cipollini en rassen om te drogen."

Voor meer informatie: 
Global sales
James Ryan
james@magnuskahl.com

European sales
Geo Verstichel
geo@magnuskahl.com

www.magnuskahl.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.