Herold Hage, N&K:

"Eerste Peruaanse blauwe bessen arriveren op een goede markt"

Tholen - Bij N&K, het Nederlandse importkantoor van de Franse Kinobé-groupe, zijn de eerste Peruaanse blauwe bessen weer gearriveerd. "Ze komen terecht op een goede markt. Het Europese fruit is nagenoeg van de markt en de aankomsten uit Peru zijn op dit moment nog niet erg groot. Dat maakt het huidige prijsniveau erg interessant", vertelt Herold Hage.

N&K richt zich volledig op het blauwe bessenseizoen van het zuidelijk halfrond. "Wij voeren alle bessen uit Peru onder het merk El Mayoral en uit Zuid-Afrika. Peru verwacht dit jaar een goede oogst, met grove bessen. We hebben dit jaar weer meer beschikking over nieuwe variëteiten zoals Emerald en Snowchaser. Dit zijn wat zoetere variëteiten", vertelt Herold.

"We krijgen de bessen nu aangeleverd in 12x125 gram. Later in het seizoen krijgen we de bessen ook in bulk binnen, zodat we ze op klantwens kunnen verpakken. Wij verkopen de blauwe bessen hoofdzakelijk aan retailers door heel Europa, en via re-exporteurs naar onder meer de Russische markt."

Hoewel de aanplant met name in Peru behoorlijk is gestegen, voorziet de importeur voorlopig geen verzadiging van de markt. "In navolging op de avocado's hebben ook de consumentenaankopen van blauwe bessen een enorme vlucht genomen. Daarbij blijkt de laatste jaren dat er door het gebruik van meer volumineuze verpakkingen ook behoorlijk wat meer afgezet kan worden. Daarbij manifesteert Peru zich steeds meer als een vervanger van de blauwe bessen uit Chili op de markt. De Peruaanse bessen hebben een hogere return on investment, zijn kwalitatief beduidend beter en het transport is korter en goedkoper." 

Voor meer informatie:
Herold Hage
N&K b.v.
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
+31 (0)78 303 2441 
h.hage@nk-kinobe-groupe.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven