BerryWorld

"Veelbelovend Zuid-Afrikaans blauwe bessenseizoen verwacht met 25% exportgroei"

BerryWorld verwacht een veelbelovend Zuid-Afrikaans blauwe bessenseizoen met een beoogde exportgroei van 25% jaar op jaar. De grootste blauwe bessenexporteur van het land is klaar voor een vruchtbaar seizoen voor zijn bekroonde blauwe bessenrassen.

BerryWorld Group blijft door ontwikkelen en nieuwe stappen zetten in hun missie om jaarrond het lekkerste zachtfruit met een superieure smaak aan te bieden. Zuid-Afrikaanse blauwe bessen spelen hierbij een belangrijke rol.

BerryWorld South Africa werd in 1993 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste exporteur van blauwe bessen in het land. De high & low chill teeltlocaties in Zuid-Afrika en Zimbabwe maken een vroegere start en een langer seizoen mogelijk. Dit seizoen 2021-22 is zelfs het vroegste seizoen ooit voor BerryWorld in Zuid-Afrika; de eerste pluk voor de lokale markt was al in April.

"We verwachten een sterk seizoen met een stijging van de export met 25% jaar op jaar. We blijven samenwerken met onze deskundige telers om het seizoen te verlengen en onze klanten over de hele wereld de beste kwaliteit blauwe bessen te kunnen leveren", aldus Jason Richardson, Managing Director van BerryWorld South Africa. 

Exclusieve premium rassen vormen de kern van BerryWorld’s aanbod. BerryWorld en haar partners hebben exclusiviteit in zuidelijk Afrika voor de teelt van de premium rassen van het blauwe bessenprogramma voor het zuidelijk halfrond, Mountain Blue, algemeen bekend als MBO.

Na het succes van de eerste MBO-releases, weet inmiddels ook de nieuwe tweede generatie MBO-rassen consumenten over de hele wereld te enthousiasmeren. BerryWorld Eureka Sunrise werd in 2014 door de wereldwijd bekende veredelaar Ridley Bell geselecteerd vanwege de vroege rijpingstijd, de hoge plantproductiviteit en de unieke smaak. De variëteit heeft alle goede eigenschappen van haar moederplant BerryWorld Eureka, waaronder een mooi grof formaat en een knapperige textuur, en wordt door zowel retailers als consumenten zeer geprezen.

BerryWorld South Africa zet in op innovatie en rasverbetering en beschikt over een eigen R&D-afdeling. Daarnaast werkt BerryWorld South Africa nauw samen met een gespecialiseerde plantenkwekerij, waardoor het bedrijf een expert is binnen de hele toeleveringsketen, van het stekje tot het product in de winkel. Haar blauwe bessen zijn, zowel onder BerryWorld-merk als private label, verkrijgbaar bij toonaangevende retailers in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten, evenals bij retailers in eigen land.

BerryWorld Group blijft bouwen aan het vertrouwen in het wereldwijde aanbod van blauwe bessen met een sterk aanbod uit Zuid-Afrika én Zimbabwe en de voortdurende steun van het lokale team, de deskundige telersbasis en de technische expertise binnen de Group. Op deze manier willen ze ervoor zorgen dat niet alleen de huidige generatie, maar ook de komende generaties kunnen genieten van een ruim assortiment van de lekkerste blauwe bessen.

Voor meer informatie:
Shirley van der Linden
BerryWorld
Shirley.vanderlinden@berryworld.com
www.berryworld.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven