Oogstraming 2021/2022 Provid

Peruaanse druivenexport kan kaap van 60 miljoen kartons ronden

De Peruaanse AGF-exportsector is sterk geprofessionaliseerd, duurzaam en heeft een goede kijk op het totale aanbod. De druivensector, die van toegevoegde waarde een handelskenmerk heeft gemaakt, verwacht voor komend seizoen een groei van 9%, goed voor 62,5 miljoen kartons van 8,2 kilo. De sector biedt de exportmarkten verschillende rassen aan.

Peru wordt gezien als een zeer betrouwbare leverancier dankzij de afwezigheid van extreme weersomstandigheden. De rassenvernieuwing en de succesvolle diversificatie naar verschillende markten zorgen voor een solide basis.

De sector wordt voor het openen van nieuwe markten bijgestaan door de Nationale Dienst voor Agrarische Gezondheid (Senasa) en de Vereniging van Telers en Exporteurs van Druiven (Provid). Zo bevindt de toegang tot de Japanse markt zich al in een vergevorderd stadium en wordt er gekeken of het mogelijk is de Chinese markt te bevoorraden vai luchtvracht.

Aangezien Peru een van de grootste druivenexporteurs ter wereld is, is het nodig dat Provid belangrijke informatie verstrekt die leveranciers, markten en andere belanghebbenden in staat stelt om de volumes op de meest duurzame manier te beheren, compatibel met de bestaande hulpbronnen, en om te anticiperen op de noden van de markten.

Uitdagingen
Telers en pakstations staan voor de uitdaging om druiven van goede kwaliteit te telen en af te leveren. Er moet ook gekeken worden hoe het best mogelijke economische rendement behaald kan worden, zeker nu de markten complex zijn als gevolg van de pandemie.

Seizoensarbeiders, strategische bondgenoten van de sector, hopen de goede arbeidsvoorwaarden te kunnen behouden of overtreffen. Rederijen, logistieke partners en Senasa moeten de groei efficiënt kunnen opvangen.

Consument
Wie uiteindelijk de stijgende productie- en exportkosten moet betalen, zijn de consumenten op de verschillende markten. Het behalen van een goed rendement is essentieel.

De missie van Provid bestaat erin om de goede prestaties van de sector te verzekeren en daarom stelt de organisatie de eerste oogstraming voor 2021/2022 beschikbaar. Er volgen nog enkele updates gedurende het seizoen.

Voor meer informatie:
Provid
+511 475 1756
contacto@provid.org.pe 
www.provid.org.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven