Het Italiaanse Cosmec lanceert duurzame verpakkingen

Cosmec, een Italiaans bedrijf dat automatische systemen produceert, heeft meer dan 30 jaar ervaring in de AGF-sector en is partner van het Nederlandse GREEFA. Sinds januari 2021 maakt Cosmec gebruik van inKarta, flexibele verpakkingen voor verse, gedroogde en diepgevroren groenten en fruit.

Giovanni Aloisi, productiemanager bij Cosmec

“Dankzij een nieuw cellulosemateriaal met buitengewone eigenschappen en de samenwerking met Policarta AFC Packaging, hebben wij een MVP-850 verticale verpakkingsmachine ontworpen. Het is mogelijk een breed gamma van producten te verpakken in verschillende soorten verpakkingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van alle materialen die vandaag op de markt zijn. Maar het is het papier met NoW (No Waste Technology) dat ons in staat stelt uitstekende prestaties neer te zetten”, zegt Abori Chet, directeur van Cosmec. 

De MVP-850 is het resultaat is van de samenwerking van bedrijven en personen met veel ervaring en professionaliteit in de groenten- en fruitsector, met name op het gebied van verpakking

“De combinatie van Cosmec en InKarta is het resultaat van onderzoeken en talrijke tests die Policarta AFC met NoW-papier heeft uitgevoerd op de belangrijkste merken op de AGF-markt en daarbuiten (Jasa, Ulma, Sorma, Gna, Ilapack, Martini, GKS, PFM, Masterpack, Redpack, Gruppo IMA). Dit heeft ons in staat gesteld de nieuwe Vertical M/C te ontwerpen met goede prestaties in vergelijking met soortgelijke machines en met een gemiddelde productiecapaciteit van meer dan 35 verpakkingen per minuut.”

Belangrijkste kenmerken van de MVP-850

  • Mogelijkheid om NoW papier, PP, PET, HDPE film, laminaten, PP, PET, PE net en band gekoppeld of gescheiden, polytheen of gelakte materialen te gebruiken
  • Millimetercontrole van het afrollen van de gebruikte materiaalrollen
  • Verticale en horizontale sealbalken met AFC groepstechnologie
  • Zelfdiagnose die in staat is storingen en/of defecte onderdelen te melden.
  • Afstandsbediening
  • Trekken, afrollen, aandrijven van horizontale sealbanen met Siemens borstelloze motoren
  • Siemens PLC
  • Asem 10' touch screen met intuïtief pictogram-gebaseerd programma en realistische tekeningen

Dankzij de innovatieve technologie van de AFC Group sealbalken is de overgang van het ene materiaal (papier) naar het andere (plastic folie) en vice versa uiterst eenvoudig, zonder vervanging van enig mechanisch onderdeel. De machine werkt met verschillende specifieke programma's en regelt de temperatuur, de druk, de tijd en de trekkracht.

“Dankzij de afstandsbediening worden de servicekosten met meer dan 80% verminderd. Alle gebruikte commerciële onderdelen zijn gewoon op de markt verkrijgbaar en maken gebruik van snelkoppelingen die door elke technicus gemakkelijk kunnen worden verwijderd en vervangen. Voor degenen die hiermee niet vertrouwd zijn, kan de dienst echter op afstand worden begeleid door Cosmec-personeel.”

Giovanni Aloisi en Abori Chet van Cosmec

Studies van Nextplora, het Insight Management Agency, geven de trend aan naar een verpakking met een duidelijke focus op duurzaamheid, milieubewustzijn en recycleerbaarheid. De MVP-850 is het ideale antwoord voor wie ervan overtuigd is dat we ons in een overgangsperiode bevinden en snel en schoon perfectie in zijn duurzame verpakking wil bereiken.

Voor meer informatie:
Abori Chet
Cosmec Srl 
Via Nuova, 200
47032 Bertinoro (FC) - Italië
+39 0547 600819
info@cosmecsrl.eu 
www.cosmecsrl.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven