Rustig en stabiel zoete aardappelenseizoen in Louisiana

Telers van zoete aardappelen in de staat Louisiana hebben geen hinder ondervonden van orkaan Ida en beleven een rustig jaar. 

"Het is een jaar waarin weinig is gebeurd, dus de situatie is stabiel," vertelt Matt Garber van Garber Farms in Iota, Louisiana. "We hebben de voorbije tien jaar wel veel veranderingen meegemaakt."

Garber Farms, dat gelegen is tussen Bayou Nezpique en Bayou Des Cannes, in Cajun, in het zuiden van Louisiana, blikt vooruit op de zoeteaardappeloogst van 2021. "De zoete aardappelen zullen half september worden gerooid. Dit is iets later dan andere jaren en het gevolg van het feit dat het planten vertraging op heeft gelopen," legt Garber uit. "Het was te nat om op het gebruikelijke tijdstip te planten."

Het areaal is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. "De oogst ziet er dit seizoen goed uit. Er zijn tot nu toe geen factoren geweest die een negatieve impact hadden en tot dusver is het teeltseizoen ideaal verlopen," vertelt Garber. 

Goede vraag verwacht
Garber verwacht dat de sector in 2021 op een goede vraag kan rekenen. "Ieder jaar is er weer vraag. Ik heb de vraag ook niet veel af zien zwakken toen de restaurants dicht waren. Ik weet echter niet wat ik in termen van vraag kan verwachten nu ze hun deuren weer openen. De vraag is nog altijd sterk," zegt hij.  

De aanhoudende belangstelling voor zoete aardappelen is mede te danken aan ontwikkelingen binnen de sector, waardoor zoete aardappelen nog toegankelijker zijn geworden. Zo zijn zij verkrijgbaar in stoomverpakking, als frites en voorgesneden. Daarnaast biedt de sector zoete aardappelen in steeds meer verschillende kleuren aan. 

Ondertussen hebben Garber en andere telers te maken met hogere kosten. "Alles wat we moeten kopen voor ons bedrijf is duurder en moeilijker verkrijgbaar geworden," zegt hij. 

Voor meer informatie: 
Matt Garber
Garber Farms
+1 337 824 6328
matt@garberfarm.com  
www.garberfarm.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven