Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

60.000 telers ontvangen steun om Nigeriaanse gembersector een boost te geven

Agrolog General Services zal in samenwerking met de Mastercard Foundation ondersteuning bieden aan 60.000 kleinschalige teeltbedrijven in gemberteeltgebieden in Kaduna. De samenwerking zal materialen verschaffen, de capaciteit vergroten en structurele steun bieden om de gemberteelt een impuls te geven en de werkgelegenheid in Nigeria te verbeteren. Agrolog investeert al sinds 2018 in de gemberwaardeketen. 

Manzo Maigari, directeur van Agrolog, legt uit dat de samenwerking gericht zal zijn op het creëren van 60.000 vaste en tijdelijke banen en het opschalen van de opbrengsten van 18 tot 25 ton per hectare. Dit zal bijdragen aan economisch herstel, groei en maatschappelijke stabiliteit in deze gemeenschapen. 

Volgens Maigari kunnen alleen telers die aangesloten zijn bij bestaande coöperaties deelnemen aan het initiatief. Telers die in aanmerking komen, ontvangen ondersteuning in de vorm van trainingen en landbouwwerktuigen die zij direct kunnen gebruiken voor de teelt van gember en voedselgewassen. 

"Bij de juiste aanpak kan de gemberwaardeketen de inkomens van deze mensen ingrijpend veranderen. Producten op basis van gember, zoals gemberpoeder, -olie en -thee, bieden enorme kansen voor kleine telers, jongeren en vrouwen. Dit initiatief biedt een sprankje hoop voor duizenden gezinnen in lokale gemeenschappen die lamgelegd zijn door de pandemie. Nu zullen zij kunnen bouwen op een stabiele en duurzame inkomstenstroom dankzij de teelt en verweking van gember," legt Maigari uit. 

Kakuta Irimiah, één van de deelnemers aan het initiatief, prijst de samenwerking tussen de Mastercard Foundation en Agrolog. Hij vertelt dat hij zijn productie op heeft kunnen schalen dankzij meststoffen en machines.

"De meststoffen die ik heb ontvangen van Agrolog hebben mij geholpen om meer zakken gember te oogsten. Voorheen bedroeg mijn opbrengst 30 zakken per hectare maar nu heb ik 50 tot 100 zakken per hectare kunnen produceren. Ik heb een training gekregen over de toepassing van meststoffen en het maken van een afwatering op mijn percelen. Mijn gember was altijd gelig van kleur maar nu is zij groen en dat is een teken dat het gewas gezond en van hoge kwaliteit is."

Het plan wordt gesteund door het Covid-19 Recovery and Resilience Program van de Mastercard Foundation, dat is gericht op het bieden van ondersteuning om de economische gevolgen van de pandemie in kwetsbare inheemse gemeenschappen te minimaliseren. Daarnaast is het bedoeld om verdere verstoringen van de gembertoeleveringsketen als gevolg van de Covid-19-pandemie te voorkomen. 


Voor meer informatie:
Nonye Mpho Omotola
Mastercard Foundation
Nigeria
nomotola@mastercardfdn.org 

Publicatiedatum: