Dole gaat voedselverspilling Thaise teeltbedrijven tegen

Groente- en fruitproducent Dole heeft verklaard dat het bedrijf erin is geslaagd om te voorkomen dat 80% van het "lelijke" fruit van hun Thaise teeltbedrijven wordt weggegooid. Het bedrijf heeft dit gedaan door de minder fraaie producten te upcyclen en te hergebruiken in nieuwe producten. Het bedrijf wil dit cijfer nu verhogen tot 100%, en het verlies van fruit volledig elimineren tegen 2025.

Dole Sunshine wil een einde maken aan de verspilling op hun Thaise teeltbedrijven. Het bedrijf heeft nieuwe manieren gevonden om fruit te hergebruiken, van bananenbladeren tot verpakkingen en snacks van Klasse II-groenten. Of zelfs het omzetten van halfrotte misvormde producten in elektriciteit door ze te verwerken in biogasinstallaties.

Op de Filipijnen is het bedrijf onlangs begonnen met het verwerken van ananasbladeren tot nieuwe vezels om het veganistische leer Piñatex te maken, in samenwerking met de start-up Ananas Anam voor dit initiatief.

Voedselverspilling is een van de grootste veroorzakers van de opwarming van de aarde en is verantwoordelijk voor maar liefst 10% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Elk jaar gooit de wereld 931 miljoen ton voedsel weg, volgens het meest recente rapport van de VN.

Bij de aankondiging van het eerste plan in 2020 zei de voorzitter van Dole, Pier Luigi Sigismondi, het volgende: "Als voedselverspilling een land zou zijn, zou het op de derde plaats komen, na de Verenigde Staten en China, wat betreft de impact op de opwarming van de aarde."

Bron: greenqueen.com.hk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven