Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mango-areaal op Sicilië uitgebreid tot 4,5 hectare

“Het Siciliaanse mangoseizoen begon met een klein drama in december, toen een onverwachte eerste bloei opdook die we de kop in moesten drukken. In februari volgde een tweede, die werd geteisterd door een golf van slechte weersomstandigheden. Alleen dankzij een grote inspanning kon eind maart een derde bloei worden verkregen, die vruchten van uitstekende geur en smaak opleverde”, zegt Vincenzo Amata.


Vincenzo Amata (Mr. Papamango) 

“De opbrengst zal dit jaar onvermijdelijk lager zijn om de reeds genoemde redenen, maar de algemene kwaliteit zal zeer goed zijn, mede dankzij de zeer hoge temperaturen deze zomer. Als teler weet ik hoe ik mijn werk moet doen. Dat is een bewering die verre van vanzelfsprekend is, als men bedenkt hoeveel specialisatie vereist is om de planten in het onvoorspelbare klimaat van dit jaar te beheren. De controle van het water en de bodem is doorlopend geweest en afgestemd op de behoeften van de situatie.” 

“Alleen degenen die het fruit plukken wanneer het rijp is, kunnen de consument een mango van hoge kwaliteit garanderen. De Siciliaanse mango wordt gekenmerkt door het niet-uniforme karakter van de vrucht: het is vrij moeilijk twee mango's van dezelfde vorm en grootte te vinden, maar ze hebben altijd een intense smaak.”

“Wij zijn net begonnen met oogsten voor onze gecontracteerde partners en op dit moment is het moeilijk om over prijzen te spreken, aangezien de verhouding tussen vraag en aanbod nog helemaal niet vaststaat. Het Siciliaanse gewas heeft in ieder geval een goede start gemaakt met een plus van 20% ten opzichte van vorig jaar. Onze directe concurrent is Spanje en aldaar wordt het gewas na de oogst beheerd om op de markten te worden gepositioneerd. Ons fruit daarentegen wordt gewoon geplukt wanneer het rijp is en met de hand verpakt. Onze mango heeft een waarde van 0,05 in de multiresidu test.”

Aanzicht van het pakhuis van Papamango

“Het werk van de afgelopen jaren heeft ons een grote voldoening gegeven en daarom hebben we enige tijd geleden besloten onze teelt uit te breiden met nog eens 1.000 mangoplanten, waarmee onze totale productie op 4,5 hectare komt. Daarnaast hebben we 600 avocadoplanten toegevoegd aan ons assortiment en die zullen in oktober 2021 in productie komen”, besluit Amata.

Voor meer informatie:
Vincenzo Amata
Papamango 
Azienda Agr. Bianco Rosalia
C.da Giancola, 2/A
98076 Sant'Agata di Militello (ME) - Italië
+39 393 9110524
info@papamango.it 
www.papamango.it 

Publicatiedatum: