Oogst van Romagna Lady nectarines valt goed uit

Daar waar de vorst niet hard heeft toegeslagen, blijkt de Romagna Lady een zeer productieve nectarine te zijn met een uitstekende geur en smaak. “De meeste van mijn boomgaarden zijn door de vorst getroffen en de productie is er tot een minimum gedaald. Maar waar de vorst niet of nauwelijks heeft toegeslagen is de situatie verrassend”, zegt teler Daniele Neri uit het Italiaanse Faenza (Ravenna).

“Romagna Lady gaf ons 30 ton per hectare bij aanvang van de oogst en het seizoen is nog niet voorbij. De grootte is uitstekend en de smaak is typisch voor het ras.”

Ook in een droogtejaar als 2021 kunnen door zorgvuldig waterbeheer bevredigende resultaten worden bereikt. “Voor perzikbomen raad ik altijd aan om met dubbele slangen te werken, en dit jaar bleek dat een goede keuze te zijn. Dankzij de twee slangen heb ik regelmatig water en meststoffen kunnen toedienen, terwijl ik in de middelste rijen water heb laten stromen om de planten te helpen die te lijden hadden onder extreme droogte. Er was geen wateroverlast in de buurt van de planten en het resultaat is een recordproductie. Met prijzen die dezer dagen rond €1,00 per kilo zullen komen te liggen, zal de omzet uitstekend zijn.”

Voor meer informatie:
Daniele Neri
Daniele Neri Vivai Piante
Via Sacramora 15 
48018 Faenza (Ravenna) - Italië
+39 335 5353085
info@danielenerivivai.com 
www.danielenerivivai.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven