Michael Crisera - Food Growers Victoria

"De grote kracht van Tie Up Farming is de mogelijkheid om offline te werken"

Het managementsysteem Tie Up Farming is al enige jaren op de markt en heeft zich ontwikkeld tot een praktijkgericht hulpmiddel voor grote tuinbouwbedrijven.

"We leveren een cloudgebaseerde oplossing die specifiek is afgestemd op de tuinbouwsector, met een focus op de operationele kant van de teelt. Het systeem kan worden gekoppeld aan andere zaken maar wij richten ons voornamelijk op de werkzaamheden binnen teeltbedrijven," legt Roei Yakobi uit. "Zoals bijvoorbeeld het managen van de arbeid, bemesting en oogst. Volgend jaar breiden we de app uit richting machines."

Er werden onlangs al wel zoek- en aanbevelingenmodules voor Tie Up Farming geïntroduceerd. 

“De teler kan op het bedrijf zoeken naar plagen en ziekten en gedetailleerde rapportages en foto's aanleveren. Vervolgens geven de modules nauwkeurige aanbevelingen door aan de database van het teeltbedrijf. Het bedrijf kan deze aanbevelingen met één klik omzetten in bijvoorbeeld een sproeiactie. Er wordt ook een sproeidagboek bijgehouden en het voorraadbeheer van de chemicaliën is op één plaats gecentraliseerd."

De technologie levert het bedrijven niet alleen rapportages aan waardoor deze kunnen voldoen aan regelgeving en audits maar  brengt ook alle kosten per bedrijf, en per individueel perceel, in kaart. 

"De gebruiker kan dit aan de andere modules koppelen die we een paar maanden geleden hebben geïntroduceerd: General Task en Harvest Module. Hiermee kan 80% van de teelt via één platform worden beheerd."

Tim Teague van Red Rich Fruit: "Tie Up stelt ons in staat om gegevens van individuele plukkers te registreren evenals gegevens van individuele bakken. Ook biedt het ons inzicht in de kwaliteit van het plukken en de inhoud van de bakken. Dit hadden we voorheen niet. Via een manueel platform loopt men het risico dingen te vergeten maar met een digitaal platform dat alles registreert, wordt deze taak een stuk eenvoudiger."

Michael Crisera van Food Growers Victoria: "De grote kracht van Tie Up Farming is de mogelijkheid om offline te werken, aangezien veel telers zich in regio's met een slechte clouddekking bevinden. Wanneer men ook gegevens in kan voeren terwijl men offline is, dan is dit een goed hulpmiddel."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven