Drugs worden het land uitgesmokkeld in ladingen groenten, fruit en pistachenoten

Drugsactie Spaanse politie gericht op Albanese marihuanabendes

De Spaanse politie heeft 107 mensen aangehouden en 51 hennepkwekerijen opgerold tijdens een actie tegen een drugsnetwerk, dat wordt geleid door een Albanese bende. Europol heeft bekend gemaakt dat zij voor de reeks invallen, die in juli op 42 plaatsen aan de Spaanse oostkust plaatsvonden, heeft samengewerkt met rechercheurs uit Spanje, Albanië en Duitsland. 

De recherche kreeg een "Albanees sprekend' crimineel netwerk in het vizier, bestaande uit mensen met de Albanese, Spaanse, Griekse en Slowaakse nationaliteit, dat wordt verdacht van het telen van cannabis in Spanje en het smokkelen van drugs in ladingen groenten, fruit en pistachenoten.

De invallen maakten onderdeel uit van een langlopende strijd tussen de politie en Europese cannabisnetwerken, die ook betrokken zouden zijn bij witwaspraktijken. Tussen augustus 2019 en oktober 2020 ontdekte de Spaanse politie bijna een half miljoen cannabisplanten bij 800 kwekerijen, en trof zij ook €7,6 mln contant geld aan. 

De regio Catalonië wordt door de lokale politie ook wel de 'hennepkwekerij van Europa' genoemd. Naar schatting 70% van de georganiseerde misdaad is betrokken bij de illegale cannabisteelt. Ambtenaren vrezen dat het drugsgeld zo endemisch is aan de Spaanse oostkust dat de regio uit zou kunnen groeien tot een drugseconomie. 

Bron: vice.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven