Grotere aantallen zwarte Bursa-vijgen uit Turkije verwacht

In Turkije is een week geleden het seizoen van de zwarte Bursa-vijgen begonnen. Na een wat trage start zullen de aantallen vanaf nu toe gaan nemen. Bij aanvang van het seizoen waren de maten groter dan gebruikelijk. Eén exporteur is van plan om zijn aanwezigheid op de Duitse markt voort te zetten maar zal ook uitbreiden naar Azië-Pacific. 

Volgens Yigit Gokyigit, marketingcoördinator bij het Turkse exportbedrijf Alanar, is het seizoen van de zwarte vijgen anders begonnen dan voorgaande jaren. "De wereldberoemde zwarte Bursa-vijgen beleven dit jaar een uitzonderlijk seizoen. Het seizoen ging een week of twee geleden van start met zeer geringe aantallen en tot nu toe waren de maten groter dan normaal. We verwachten dat de situatie na deze week zal normaliseren en de komende tien dagen zal ook de aanvoer toenemen."De reden voor de kleinere aantallen zijn waarschijnlijk de ongebruikelijke temperaturen tijdens de eerste week van het seizoen. "Het oogstvolume was in de eerste week lager dan voorgaande seizoenen. Gelukkig is de beschikbaarheid sinds deze week, de tweede week van het seizoen, toegenomen. Vanaf volgende week zal de beschikbaarheid naar verwachting nog verder toenemen. De eerste week was minder vanwege de ongewone temperaturen die een ongunstig effect hadden op de oogst. We kampen dit seizoen niet met logistieke problemen. We leveren zonder vertraging onze bestellingen aan klanten over de hele wereld. Tot nu toe hebben alle klanten hun producten op tijd ontvangen."

Al met al lijkt het erop dat Alanar klaar is voor het nieuwe seizoen. "We zijn dankbaar dat de vraag tot nu toe sterk is. We zijn daarnaast erg blij met de stabiele en zelfs groeiende vraag onder klanten waar we al jaren mee samenwerken. Ik denk dat zij tevreden zijn over onze dienstverlening en daar zijn we blij om. We zijn trots op hetgeen we bereikt hebben. Duitsland is zoals gewoonlijk een belangrijke markt voor ons. We leveren onze vijgen echter ook aan andere zakenpartners in verschillende Europese landen, evenals in Azië-Pacific," zegt Gokygit tot slot. 

Voor meer informatie: 
Yigit Gokyigit
Alanar
+90 549 804 87 56
yigit.gokyigit@alanar.com.tr 
www.alanar.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven