Chris Fagg - FreshPro, VK

"Het is een moeilijk jaar geweest, maar ons zachtfruit is goed ontvangen"

Het Britse FreshPro introduceerde eerder dit jaar een nieuwe lijn premium zachtfruit van Britse bodem. De lijn omvat frambozen, kruisbessen, blauwe bessen, rode en zwarte bessen en beperkte aantallen aardbeien. Het fruit wordt verkocht onder de merknaam FreshPro

"Het was geen gemakkelijk seizoen," begint Chris Fagg van FreshPro. "Vanwege het weer begon het seizoen later. Bovendien hadden we af en toe ook een tekort aan mensen om het fruit te plukken. Het is al met al een moeilijk jaar geweest, maar ons fruit is goed ontvangen. Onze telers zijn enthousiast om volgend jaar hetzelfde te doen en wellicht daarnaast een basisassortiment te introduceren, een merk met een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding voor fruit dat net niet aan de premium kwaliteitscriteria beantwoordt."

FreshPro levert jaarrond blauwe bessen en zal deze nog een paar weken uit Polen importeren. Hierna zal het bedrijf overschakelen op de import uit Zuid-Afrika en vervolgens ook Chili totdat het Europese seizoen volgend jaar weer van start gaat. 

De Zuid-Afrikaanse en Chileense blauwe bessen worden over zee vervoerd. Chris maakt zich echter niet al teveel zorgen over de huidige vertragingen in de scheepvaart. "We importeren slechts kleine aantallen en ik voorzie dan ook geen problemen. De tarieven zijn wel gestegen, maar dat geldt uiteraard voor iedereen. In het VK is er het hele jaar al sprake van logistieke problemen. We moeten nu veel meer vooruit werken en plannen. In plaats van orders voor bezorging de volgende dag in behandeling te nemen, werken we nu met een bezorgtijd van drie dagen. Mensen hebben hiervoor begrip en geven ons meer tijd voor de afhandeling van orders."

Voor meer informatie: 
Chris Fagg
Freshpro Imports
chris@freshproimports.co.uk    
www.freshproimports.co.uk   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven