Puntpaprikateler verpakt efficiënter met nieuw systeem

In Meer in België teelt Leo Uijtdewilligen van Vergo Kwekerijen op 7,5 hectare zoete puntpaprika. Leo teelt én verpakt. Voor dat laatste zocht hij een systeem om de paprika’s efficiënter te kunnen verpakken. En hij heeft de oplossing gevonden.Martin Stolze heeft bij Vergo Kwekerijen de inpaklijn geïnstalleerd waarmee de teler puntpaprika's verpakt in puntzakken en flow pack. Peter van der Knaap, accountmanager Martin Stolze heeft dit proces begeleid: "'De lijn is compleet uitgerust met weegschalen van LRE en een telsysteem per werkplek om meer inzicht te krijgen in de verwerkte aantallen. Het systeem bestaat uit 4 niveaus.”

Efficiënter
Een aanvoerband brengt de oogstfusten met puntpaprika's naar de werkstations. Daar wegen en verpakken de medewerkers de puntpaprika's. De puntzakken laten ze in een koker naar de onderste transportband glijden. Deze transportband brengt de paprika's via een opvoerband naar de draaitafel. De medewerkers bij de draaitafel verpakken de puntzakken dan in dozen.

Tegelijkertijd worden er door medewerkers bij de werkstations puntpaprika's op een andere transportband gelegd. Deze transportband brengt de puntpaprika's naar de flowpackmachine. De verpakte paprika's komen vervolgens op een andere draaitafel waar weer medewerkers deze verpakken in dozen. Bij de werkstations kunnen de medewerkers de lege oogstfusten afvoeren via rollenbanen.

Leo: "Sinds de installatie van het systeem is de efficiency van het verpakken van de paprika’s beter, waardoor de arbeidskosten lager zijn.” 

Voor meer informatie:
Peter van der Knaap
Martin Stolze b.v.

Leemidden 6
2678 ME De Lier
+31 (0)6 2248 9009
peter@martinstolze.nl 
www.martinstolze.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven