Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Optische spruitensorteerder in twee jaar naar 50% marktaandeel in Nederland

Steeds meer spruiten rollen over de sorteermachines van TechNature. Een jong bedrijf in Moerkapelle dat met hun spruitenmachine binnen twee jaar de grens overging. De Sproutcam  wordt gebruikt door spruitentelers in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Polen en Schotland, meldt het AD.



De SproutCam is voorzien van camera’s die van iedere spruit zestien foto’s maken. Daarmee is er volledig zicht op de groente. In totaal sorteert de machine honderdtwintig spruiten per seconde. Constateert de SproutCam een slechte spruit, dan wordt deze er met een luchtpuls uitgeschoten. Het idee voor de machine is bij telers geboren en door TechNature uitontwikkeld en vermarkt. "Twee jaar geleden hadden we nog geen machines voor spruiten, maar inmiddels zijn er al achtentwintig van verkocht. Daarmee hebben we in Nederland ongeveer vijftig procent marktaandeel verkregen”, vertelt de directeur.

Bron: AD

Voor meer informatie:
TechNature B.V.
Moerkapelse Zijde 36
2751 DL Moerkapelle
wouter.bac@technature.nl 
www.technature.nl 

Publicatiedatum: