Siciliaans watermeloenseizoen zeer succesvol

“Het Siciliaanse watermeloenseizoen van 2021 is een van de meest succesvolle van de laatste jaren. Wij zouden ons ten onrechte beklagen, want wij hebben inderdaad met een zekere standvastigheid gewerkt. Het is waar dat er geen prijspieken waren, zoals elk jaar aan het begin van het seizoen het geval is, maar dit was een goede zaak, omdat hierdoor de verhouding tussen vraag en aanbod in evenwicht bleef”, zegt Enzo Rametta, een teler en handelaar die werkzaam is in de vlakte van Catania, in het oosten van Sicilië.

Enzo Rametta

“Dit jaar hadden wij, net als iedereen, te kampen met de hitte, die wij hebben bestreden met extra irrigatie 's nachts, op meer dan 150 hectare gewassen. De zoetheid is er echter zeker op vooruitgegaan, met een brix-waarde van ongeveer 18. Een triomf die ons aanvragen heeft opgeleverd vanuit de hele regio, vooral tussen juli en augustus. Wij hebben dit jaar niet buiten de regio kunnen verkopen omdat wij maar net op tijd waren, en ternauwernood aan alle aanvragen konden voldoen. Anderzijds worden in Apulië, Calabrië, Basilicata en andere regio's ook watermeloenen geteeld.” 

“Zoals gewoonlijk was er een terugval na 15 augustus en zakten de prijzen tussen de €0,20 en €0,25 per kilo. Dit is een fysiologische tendens, die zich elk jaar voordoet, mede door de aanwezigheid van vele soorten seizoensfruit, te beginnen met steenfruit.”

“In de afgelopen jaren is ons merk weer furore gaan maken zoals 20 jaar geleden, toen wij marktleider waren in de sector voor heel Zuid-Italië”, concludeert Rametta.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven