Kiwi Passion plantages komen dit seizoen tot volle oogst

Het komende seizoen verwacht het Kiwi Passion Consortium een forse toename van de aantallen rood- en geelvlezige kiwi's. 

"De meeste van onze boomgaarden bereiken dit seizoen hun volledige oogstpotentieel en de ramingen wijzen op uitstekende opbrengsten per hectare met een hoog drogestofgehalte," zo laten de managers van het Consortium weten. De productie zal verdubbelen ten opzichte van het seizoen 2020/21, ondanks problemen als gevolg van vorst in het voorjaar en allesbehalve ideale weersomstandigheden gedurende de zomer." 

"Onze doelstellingen blijft onveranderd en dat is de markt een product van de beste kwaliteit leveren, met een unieke, ongeëvenaarde smaak en dat is geteeld met respect voor het milieu. Dit laatste geldt niet alleen voor de teelt maar ook voor onze nieuwe, duurzame verpakkingsoplossingen. Onze nieuwe retailverpakking is 100% composteerbaar, waarmee wij inspelen op de behoeften van zowel consumenten als retailers."

Gold Passion

Naast bulkverpakkingen van 5 kilo biedt het Consortium nog andere verpakkingen aan, zoals dozen Red Passion (1,8 kilo) en Gold Passion (3 kilo), evenals een nieuwe retailverpakking van 200 - 300 gram, die werd ontworpen om de merkbekendheid te verhogen en  waarde toe te voegen. 

Red Passion

"We zijn ervan overtuigd dat we moeten verjongen om de toekomst van de kiwi zeker te stellen," zegt directeur Nicola Negri. "Ons voornaamste doel is dan ook om te blijven investeren in innovatie, zowel op het gebied van rassen als in de technische ondersteuning, zodat telers fruit van een uitzonderlijke kwaliteit kunnen blijven leveren en zich kunnen onderscheiden op een markt die steeds competitiever en veeleisender wordt."

Red Passion-kiwi's zullen vanaf begin oktober worden vermarkt en Gold Passion-kiwi's vanaf half november. Het eerste fruit zal beschikbaar zijn voor grote retailklanten, met name in Italië en Europa. Daarnaast zullen er proefzendingen naar verschillende overzeese markten worden verstuurd, waaronder de VS, Canada en Zuid-Amerika. 

Kiwi Passion kijkt uit naar uw bezoek aan de komende editie van Macfrut, die van 7 tot 9 september 2021 zal worden gehouden (hal  D, stand #193). 

Voor meer informatie: 
Consorzio Kiwi Passion
Viale Bianca Maria, 39
20122 Milano - Italië
info@kiwipassion.it
www.kiwipassion.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven