Veel Oezbeekse meloenen en druiven verkrijgbaar in Duitse supermarkten

Dit jaar is er meer Oezbeeks fruit verkrijgbaar in etnische supermarkten in Duitsland, die zich vooral richten op immigranten uit de voormalige USSR en de landen van het socialistische blok. Het is duidelijk dat het merk "Oezbeeks fruit" nog steeds relevant is voor consumenten uit de voormalige Sovjet-Unie, want het fruit wordt goed verkocht, ondanks de hogere prijs dan dat van fruit uit de EU-landen.

Zo werden eind augustus in de Mix Markt-supermarkt Oezbeekse meloenen verkocht voor 1,29 euro per kg. Momenteel bedraagt de groothandelsprijs voor meloenen in Oezbekistan, volgens de EastFruit-groothandelsprijsmonitoring, gemiddeld 15 eurocent per kg.

Er is echter ongeveer 40 eurocent nodig om de meloen in Duitsland te leveren, en nog eens 20 cent per kg voor de verpakking. De kostprijs van in Duitsland geleverde meloenen, exclusief de handelsmarge van de exporteur, bedraagt nu dus minstens 75 eurocent per kg. In dit geval is de winstmarge van de supermarkten dan ook klein, aangezien de marges van de supermarkten in de EU veel groter zijn dan in Oezbekistan en de GOS-landen als gevolg van de hogere arbeids- en vastgoedkosten.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven