Mike de Koster, WDK Onions:

"Goede vraag op uienmarkt, maar prijszetting erg vast"

Tholen - Hoewel er nog aanbod van plantuien op op de markt is, gaat WDK Onions vanaf deze week vol over op de zaaiuien. "Deze week zitten we nog in een overgangsweek. Volgende week schakelen we volledig over", vertelt Mike de Koster. "Kwalitatief vond ik de vroege plantuien zeer zwak. Met de latere plantuien die langer op het land hebben gelegen, hebben we minder problemen ondervonden. Wij zijn dan ook wel een voorstander om de uien goed op het land te laten drogen."

"De stand van de zaaiuien was juist erg mooi, maar die sterven nu wel snel af en zijn eerder rijp dan we in eerste instantie gedacht hadden", vervolgt de uienverpakker uit Kwadendamme. "Wel komen de uien in het zuiden van het land er dit jaar kwalitatief positief uit en dat is de laatste jaren weleens anders geweest. Maar de zaaiuienoogst is net begonnen. De tijd zal het leren hoe de kwaliteit zich houdt."

"Er is in elk geval volop vraag. We hebben het lekker druk, dus daarover geen klagen. Afrika trekt de kar, maar de vraag is vrij breed. Ook Oost-Europa is aan de markt. Alleen vind ik de vraag vanuit Azië nog rustig, maar dat kan ook te maken hebben met de hoge transportkosten", zegt Mike.

"Ik verwacht zelf dat de vraag wel standhoudt. De prijs van de uien is wel erg vast, zo rond de 13-14 cent en die zie ik niet gelijk stijgen of zakken. Dat betekent dat er best wat aanbod is. Er is tenslotte ook 11% meer uitgezaaid. Tekorten zullen we dan ook niet snel hebben, al kunnen de opbrengsten hier en daar nog weleens lager uitvallen."

Voor meer informatie:
Mike de Koster
WDK Onions
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme (NL)
+31 (0)6 48 38 02 72
info@wdk-onions.nl  
www.wdk-onions.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven