Eviosys start met zelfstandige onderneming voor duurzame verpakkingen

De nieuwe onderneming komt voort uit de overname van Crown Holdings Inc.'s activiteit Voedingsmiddelen-, Spuitbus-, en Promotieverpakkingen voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (de "EMEA Food and Consumer Packaging-activiteit") door KPS Capital Partners.

Het wereldwijde verpakkingsbedrijf Eviosys werd opgericht voor de levering van slimme, duurzame verpakkingsoplossingen aan zijn klanten.

De nieuwe merknaam Eviosys is afgeleid van het Griekse woord voor 'duurzaam' en zal gebruikmaken van 200 jaar expertise op het gebied van verpakkingen om zijn leidende positie in de sector uit te breiden en toekomstige groei te realiseren.
Tomás López, een topman uit de verpakkingsindustrie, zal aan het hoofd staan van de onderneming als nieuwe Chief Executive Officer.
KPS Capital Partners, LP, een toonaangevende wereldwijde private equity-onderneming, brengt een schat aan ervaring in de sector mee als nieuwe eigenaar van Eviosys, vanwege de toonaangevende, industriële- en productiebedrijven van wereldklasse die zij in de afgelopen drie decennia hebben opgericht.

Eviosys, leider in de metaalverpakkingssector met focus op innovatie en voortdurende verbetering, wordt vandaag gelanceerd als een nieuwe, zelfstandige onderneming. Het bedrijf is Europa's grootste producent van stalen en aluminium verpakkingen voor voedingsmiddelen, met honderden wereldwijde en regionale klanten voor voedingsmiddelen en consumptiegoederen.

Eviosys zal zich toespitsen op het produceren van unieke, slimme verpakkingsoplossingen door een rijk erfgoed te combineren met een sterkere marktleidende focus op innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Duurzaamheid staat centraal bij Eviosys met zijn portfolio dat zich richt op 100% recycleerbare metalen substraten. De onderneming zal zich richten op de ontwikkeling van unieke, beschermende verpakkingen en oplossingen bedenken waarmee hun klanten hun duurzaamheidsdoelstellingen kunnen bereiken en tegelijk de planeet, mens en gemeenschap beschermen.

Eviosys, met zeven ontwerpstudio's en drie laboratoria verspreid over heel Europa, is leider op het gebied van slimme verpakkingen door klanten spannende, innovatieve manieren aan te bieden om zich van de concurrentie te onderscheiden en groeikansen te benutten.

Eviosys heeft de grootste, regionale productie-voetafdruk, met 6.300 werknemers in 44 productiefaciliteiten verspreid over 17 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met strategisch gelegen productiefaciliteiten zal Eviosys zich blijven richten op compromisloze productkwaliteit, het beschermen van producten en het promoten van de reputatie van lokale en internationale merken in meer dan 100 landen wereldwijd.

Tomás López, een topman uit de sector met tientallen jaren ervaring in het leiden van verpakkingsbedrijven, wordt de nieuwe Chief Executive Officer van Eviosys. Lopez was eerder CEO van Mivisa voordat dit bedrijf in 2014 door Crown Holdings werd overgenomen. Tomás López, CEO: "Dit is een bijzonder spannend moment voor de verpakkingssector. Eviosys combineert 200 jaar ervaring in het beschermen van producten en het promoten van merken die zich richten op innovatie en op de bescherming van onze planeet. Door de uitgebreide aanwezigheid van het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zal de lancering van Eviosys een heuse doorbraak betekenen voor de hele sector en dit zal leiden tot slimme, duurzame verpakkingen voor iedereen.”

Olivier Aubry, SVP Sales en Marketing, voegt daaraan toe: "Met onze focus op slimme duurzame verpakkingen zet Eviosys vol vertrouwen een stap voorwaarts in het maken van producten die goed zijn voor onze klanten, eindgebruikers en de planeet. Dat betekent slimme ontwerpen en compromisloze kwaliteit, waarbij duurzaamheid centraal staat."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven