Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaarlijkse verwerking: 230.000 ton aardappelen

PepsiCo bouwt vijfde chipsfabriek in Polen

De Amerikaanse producent van frisdranken en snacks PepsiCo bouwt in Swiete in het zuidwesten van Polen een vijfde fabriek voor de productie van chips. Met de bouw is een investering van bijna 220 miljoen euro gemoeid. De aardappelen die in fabriek worden verwerkt betrekt het concern van telers in Polen. De eindproducten zijn bestemd voor de Poolse markt, maar gaan voor een deel ook naar Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

PepsiCo verwerkt in Polen jaarlijks 230.000 ton aardappelen die in dit land zijn geteeld binnen een landbouwprogramma dat het concern daarvoor samen met akkerbouwers heeft opgezet. In 2023 zal dat naar verwachting 290.000 ton zijn. De chipsfabrikant wil op een vergelijkbare manier ook werken aan afspraken met telers van maïs om in 2027 zekerheid te hebben over de aanvoer van 30.000 ton maïs om deze te verwerken in Dorito-chips.

bron: Food Navigator

Publicatiedatum: