Brits AGF-bedrijf Huntapac maakt overstap naar Thermo Kings' Advancer

Huntapac Produce breidt zijn wagenpark uit met vijf nieuwe opleggers die zijn uitgerust met Advancer A-400-koelsystemen van Thermo King. Huntapac noemt efficiëntie, duurzaamheid en zuinig brandstofverbruik als motivatie om te kiezen voor dit koelsysteem.

Huntapac is een Britse teler, verpakker en distributeur van wortelgroenten, koolsoorten en salades. Het bedrijf heeft recent zijn wagenpark aangevuld met Advancer gekoelde opleggers. De beslissing werd gemaakt nadat een van de demonstratieopleggers aan Huntapac ter beschikking werd gesteld en getest kon worden. De test toonde aan dat in vergelijking met een dergelijke wagenparkoplegger met alternatieve koelsystemen op dezelfde routes, De Thermo King-Advanceer een brandstofbesparing van 48% behaalde. 

"Over het hele spectrum van ons trekker- en opleggerwagenpark willen we de algehele brandstofefficiëntie in de toekomst verhogen, met name om te compenseren voor de voortdurend stijgende brandstofkosten", zegt Joanne Cleece, hoofd transport bij Huntapac Produce. "We wilden het Advancer-systeem graag uitproberen zodra het werd gelanceerd om te zien of de brandstofkostenclaims van Thermo King's Advancer gerechtvaardigd waren. We hebben tijdens de proefperiode volledige en nauwkeurige gedetailleerde prestatiegegevens ontvangen en aanzienlijke besparingen op brandstof-, milieu- en operationele kosten vastgesteld."

"Tijdens de proefperiode waren de brandstofbesparingen, op basis van ons loopprofiel van 1500 uur per jaar, uitzonderlijk in vergelijking met onze bestaande koelopleggers die zijn uitgerust met de gelijkwaardige bestaande systemen", aldus Cleece. "Bovendien duiden de prestatiegegevens van de Advancer ook op een aanzienlijk milieuvoordeel met aanzienlijke besparingen in CO2-output per unit. 

De nieuwe opleggers zijn nu op locatie op de productiefaciliteit van het bedrijf en ze werden geleverd op basis van een huurcontract via TIP Trailer Services; Thermo King-dealer Marshall Fleet Solutions verzorgt service en onderhoud van het Advancer-koelsysteem tijdens de levensduur van de opleggers.

"Ons opleggerwagenpark is al jaren volledig gebaseerd op niet-Thermo King-systemen. Deze recente overstap naar de Thermo King Advancer-systemen is een grote verandering voor het bedrijf, maar is gebaseerd op strikte operationele prestaties op de weg. De Advancer-demonstratieoplegger werd letterlijk direct in ons wagenpark opgenomen zodra hij arriveerde en ingezet tijdens onze drukste handelstijd, met volle ladingen wortelen en andere wortelgroenten, en zonder speciale voorkeursbehandeling. De resultaten spraken voor zich", zegt Joanne Cleece.

"De brandstofkosten zijn van invloed op elke exploitant en het is een van de meest uitdagende elementen van het runnen van een transportwagenpark. We hebben Advancer ontworpen om dit aan te pakken en de brandstofefficiëntie van opleggerkoeling opnieuw te definiëren", zegt David O'Gorman, regionaal verkoopdirecteur bij Thermo King. "Advancers bieden onze klanten ongeëvenaarde elektriciteits- en brandstofefficiëntie, en tot 40% snellere pull-down ten opzichte van het marktgemiddelde. We zijn verheugd om te zien dat Huntapac deze resultaten ervaart en ervan profiteert in hun dagelijkse activiteiten."

De Advancer-units van de A-serie van Thermo King hebben unieke kenmerken, waaronder:

  • Tot wel 40% snellere afkoeling en tot wel 30% betere brandstofefficiëntie dan het marktgemiddelde.
  • Een volledig variabele luchtstroming die aangepast kan worden voor elke reis en lading, en onafhankelijk is van de motorsnelheid van de unit.
  • Ongeëvenaarde elektriciteits- en brandstofefficiëntie, wat bijdraagt aan een lagere CO2-voetafdruk, en motoren met een 50 procent lagere uitstoot dan het toegestane maximum binnen de NRMM-fase-V-emissiegrenswaarden.
  • De elektrische motorsnelheidsbediening van de A-400- en A-500-units, die dit de eerste units op de markt maakt die volledig transparant zijn qua brandstofniveaus en -consumptie. De gegevens met betrekking tot brandstofverbruik zullen vastgelegd, weergegeven en beschikbaar worden gemaakt op afstand door middel van telematica
  • Lagere onderhoudskosten en verbeterd onderhoudsgemak ten opzichte van zijn voorganger, dankzij sensoren die meer inzicht bieden in de motor, brandstof, accu en de prestaties van andere belangrijke onderdelen.
  • TracKing standaard meegeleverd: de Advancer is de eerste unit ooit die 2 jaar volledige telematicaconnectiviteit biedt, inbegrepen in de aankoopprijs.

Voor meer informatie:
Michał Karkoszka 
Thermo King  
+48 601 077 932 michal.karkoszka@contractor.tranetechnologies.com 
www.thermoking.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven