Appelseizoen van start in Wit-Rusland

In het zuiden van Wit-Rusland, in de regio Brest, worden met succes diverse buitenlandse fruitvariëteiten geteeld, die goed zijn aangepast aan het plaatselijke klimaat. De pruimen zijn al rijp en voor dit seizoen is de oogst van 120 ton pruimen gepland. Door het regenachtige weer is het echter nog niet mogelijk de vruchten van de takken te halen; door het vocht kan het product snel bederven.

Geïmporteerde appelrassen doen het ook goed in het zuiden van Wit-Rusland. De smaak is even goed en de prijzen zijn lager. Daarom vormt dit product een serieuze concurrentie voor het ingevoerde fruit. Op één dag verzamelen de plukkers 30 ton appelen.

De oogst wordt in kisten gedaan en dan naar het nabijgelegen pakstation gestuurd, waar ze speciale bewaaromstandigheden hebben gecreëerd. Om de appelen vers te houden, wordt de zuurstof uit de kamers gepompt en worden de kamers gevuld met stikstof. Vanuit de bewaring wordt het fruit rechtstreeks verzonden naar klanten in binnen- en buitenland. De Wit-Russische appelen zijn bijvoorbeeld populair in Rusland.

Bron: tvr.by


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven