Pixofarm

Digitale monitoring appeloogst nu ook beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland

Een wereldwijd agtech-bedrijf dat fruittelers helpt met een oplossing voor teeltmonitoring en oogstraming wil haar activiteiten uitbreiden op het zuidelijk halfrond, met name in Australië en Nieuw-Zeeland.

Pixofarm is een digitale oplossing die volgens Farid Edrisian, medeoprichter en CEO van het bedrijf, fruittelers wereldwijd in staat stelt het maximum uit hun boomgaarden te halen.

"Ze kunnen veel tijd besparen door handmatige processen zoals het tellen van fruit en het in kaart brengen van de maatvoering te digitaliseren," zegt hij. "Dus in plaats van 300 appelen aan een boom te tellen, maken ze er gewoon een foto van. Door weken van tevoren betrouwbare gegevens te krijgen over het aantal vruchten aan de bomen, maatklasse-indeling en oogstraming kunnen fruittelers de toepassing van inputs optimaliseren, hun opbrengst verhogen en de logistiek, packaging, opslag, marketing en afzet efficiënter plannen."

Het bedrijf is in 2019 in Wenen opgericht en heeft recent nog verschillende wereldwijde prijzen behaald: 2020 Interpoma Startup Awards (winnaar), 2020 Global Startup Awards (beste nieuwkomer) en 2020 Startup Europe Smart Agrifood Summit (beste praktische oplossing voor agrofoodsector).

"Het is een handig instrument. Pixofarm is heel gemakkelijk te gebruiken," zegt Farid Edrisian. "Je moet niet investeren in infrastructuur of dure hardwareapparaten. Je hebt alleen je smartphone nodig. Met je AI-aangedreven tool op zak heb je 100% flexibiliteit. Je kunt de toepassing zo vaak gebruiken als je wilt en wanneer je maar wilt. Het is ook betrouwbaar, want Pixofarm levert nauwkeurige resultaten. Als beslissingsondersteunend systeem biedt Pixofarm waardevolle en bruikbare resultaten. Er zijn ook elk seizoen updates en nieuwe functies beschikbaar."

Pixofarm is dus heel eenvoudig te gebruiken en er is slechts een smartphone voor nodig. De app kan snel worden gedownload en gebruikers kunnen direct beginnen met het verzamelen van gegevens. De diensten worden onderverdeeld in drie toepassingen: het tellen van het beschikbare fruit, de weergave van de maatvoering en de oogstraming.

"Voor de telfunctie bepaalt de klant het aantal bomen waarvan het fruitvolume gezocht wordt. Van elke boom wordt 1 foto genomen", zegt Edrisian. "Voor de weergave van de maatvoering beslist de klant hoeveel appelen gemeten moeten worden. Ook hier wordt van elke appel 1 foto gemaakt. Voor de oogstraming moeten zes representatieve bomen per blok geselecteerd worden en van 18 appelen op elke boom een foto gemaakt worden. Door dit proces minstens vier keer per seizoen te herhalen, krijgt de klant een betrouwbare oogstraming. Op basis van deze gegevens kan de klant de processen optimaliseren en activiteiten zoals marketing, afzet, logistiek en verpakking vooraf beter plannen om de omzet te verhogen en op middelen te besparen."

Pixofarm wordt momenteel gebruikt voor appelen, maar het bedrijf werkt ook al aan een toepassing voor citrus en peren. Edrisian zegt dat de bètaversie vanaf komend seizoen beschikbaar moet zijn.

"We hebben momenteel klanten in meer dan 20 landen, de meeste uit Europa, maar ook enkele in Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Chili," zegt hij. "In het zuidelijk halfrond ligt onze focus duidelijk op deze landen. In sommige landen hebben we lokale vertegenwoordigers en andere markten benaderen we rechtstreeks via videogesprekken. Pixofarm heeft een investerings- en samenwerkingsovereenkomst gesloten met UPL, een van 's werelds toonaangevende bedrijven voor agri-inputs en een belangrijke leverancier van gewasbeschermingsoplossingen en biologische middelen voor fruittelers. Deze deal toont aan dat Pixofarm een unieke technologie aanbiedt. De samenwerking met UPL zal ons eindeloze mogelijkheden bieden om toegevoegde waarde te bieden aan fruittelers, onze oplossing breder toegankelijk te maken in de fruitsector en te zorgen voor een duurzame fruitteelt. We kijken ernaar uit om samen te werken met UPL en onze oplossing verder uit te breiden over de hele wereld."

Voor meer informatie:
Farid Edrisian
Pixofarm
+43 720 513800 (Oostenrijk)
office@pixofarm.com
www.pixofarm.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven