Verdwijnt waarschijnlijk uit de wereldwijde top tien van grootste appelimporteurs

Hongkong importeert steeds minder appelen

Hongkong, dat voorheen tot de grootste importeurs van appelen wereldwijd behoorde, zal dit jaar waarschijnlijk uit de top tien van importeurs verdwijnen. Dit is te wijten aan het feit dat de herexport van appelen naar China al voor het vierde seizoen op rij is gedaald. 

Uit de cijfers over het seizoen 2020/21 blijkt dat Hongkong 162.000 ton appelen importeerde, het laagste aantal van de afgelopen vijf seizoenen. China, Nieuw-Zeeland, de VS, Zuid-Afrika, Japan, Chili en Frankrijk waren de voornaamste leveranciers van appelen aan Hongkong. Oekraïne leverde de afgelopen twee seizoenen geen appelen aan Hongkong, maar Servië exporteerde daarentegen het grootste aantal appelen ooit naar Hongkong. 

De herexport van appelen van Hongkong naar China daalde in 2020/21 naar 36.000 ton, in 2018/19 lag dit aantal nog op 61.000 ton en vorig seizoen op 44.000 ton. De appelconsumptie in Hongkong is blijven stijgen maar de verzadiging van de binnenlandse markt op het Chinese vasteland had grote impact op de importdaling. Vorig jaar exporteerde China zelf meer appelen en beperkte zij de import tot een minimum. 

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven