Thermo King zal tegen 2023 volledig elektrische, emissievrij oplossingen voor koudeketen leveren

Thermo King, een merk van de internationale klimaatinnovator TraneTechnologies, heeft aangekondigd de komende drie jaar ruim €85 mln te investeren om tegen 2023 volledig elektrische producten binnen ieder segment van de koudeketen te kunnen leveren.  

Het elektrische portfolio van het bedrijf zal onder meer bestaan uit elektrische koeloplossingen voor het weg-, spoor-, lucht-, en zeetransport in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Het portfolio dat in ontwikkeling is, sluit aan bij de doelstelling van klanten om over te schakelen naar duurzamere oplossingen voor hun wagenpark en zal tevens bijdragen aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen die Trane Technologies tegen 2030 hoopt te bereiken, zoals de Gigation Challenge, die bestaat uit het met 1 mld ton reduceren van de uitstoot van broeikasgassen door klanten. 

Aangezien er steeds nieuwe producten worden toegevoegd aan het portfolio zullen er tegen 2023 elektrische oplossingen beschikbaar zijn binnen ieder segment van de koudeketen in de regio EMEA en tegen 2025 ook in de regio Noord- en Zuid-Amerika. 

"Gedurfde oplossingen voor een duurzamere wereld vormen de kern van onze strategie. We blijven innoveren om de CO2-voetafdruk van onze klanten te verkleinen," zegt Paul Camuti, hoofd technologie en duurzaamheid bij Trane Technologies. "Voor de ontwikkeling van het portfolio borduren we voort op onze inspanningen om klanten te helpen hun milieu-impact te beperken om zo hun duurzaamheidsdoelen te verwezenlijken, terwijl ze hun wagenpark verduurzamen om ook in de toekomst aan de wet- en regelgeving te kunnen blijven beantwoorden."

De speler op het gebied van temperatuurbeheersingsoplossingen biedt nu al geheel elektrische producten aan, waaronder de E-200, die geschikt is voor de laatste fase van het bezorgproces, en de TE-18 en Athenia volledig elektrische HVAC-units voor openbaar busvervoer. De Advancer-opleggerunit werd in 2020 succesvol geïntroduceerd in EMEA en is 30% energiezuiniger. De unit kan worden aangedreven door een verscheidenheid aan krachtbronnen. In Noord- en Zuid-Amerika zullen later dit jaar veldproeven plaatsvinden met de Precedent-opleggerunit. Deze innovaties maken de weg vrij voor emissievrije koelunits in beide regio's. 

"Dankzij onze expertise heeft Thermo King zich gepositioneerd als betrouwbare partner van toonaangevende marktleiders, zoals Isuzu, Tesco, Mercedes-Benz, en techbedrijven, zoals ELMS, Gatik en BPW, die telkens nieuwe manieren vinden om de koudeketen te innoveren," zegt Karin de Bondt van Thermo King Americas. "Door deze strategische samenwerkingen zijn wij in staat om vooruitgang te boeken bij de ontwikkeling van duurzame, energiezuinige oplossingen en elektrische producten die beantwoorden aan de eisen van zowel klanten als overheden."

Bron: thermoking.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven