Hortifrut Peru wil in 2022 drie nieuwe blauwe bessenrassen introduceren

Hortifrut is zes jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van nieuwe blauwe bessenrassen in Peru en hoopt volgend jaar drie nieuwe rassen op de markt te kunnen brengen. 

Directeur Rafael Quevedo Sturla legt uit dat dit niet alleen van belang is voor de blauwe bessensector in Peru maar ook voor de wereldwijde sector, aangezien de consumentenvraag naar blauwe bessen blijft groeien. 

"Bij Hortifrut proberen we twee factoren te combineren: teelt en efficiëntie. Daarnaast zoeken we naar manieren om de winstgevendheid voor telers te verbeteren. Door deze twee factoren te combineren, kunnen we vooruitgang boeken met ons veredelingsprogramma. We zijn erg enthousiast over de ontwikkelingen in Peru," liet hij aan blueberriesconsulting.com. weten.

Quevado legt uit dat het bedrijf haar gewassen teelt in de Chao vallei (La Libertad), waar zij over een teeltareaal van 1.800 hectare beschikt. Het bedrijf teelt meer dan 16 verschillende blauwe bessenrassen. 

Hortifrut heeft ook een vier hectare tellend proefveld in Peru en twee kwekerijen in Chao met een geconsolideerde capaciteit van 6,5 mln planten. De genetische afdeling beschikt over 200 kruisingen, 40.000  zaailingen en 20.000 geteste planten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven