Watertekort in vier regio's van het land

Chili roept noodtoestand voor landbouwsector uit

De Federatie van Fruittelers van Chili (Fedefruta) is blij dat het ministerie van Landbouw onlangs de noodtoestand voor de landbouwsector in vier regio’s van het land heeft afgekondigd. De maatregel opent de deur voor steun aan veel telers die getroffen zijn door de droogte en het watertekort in de regio’s.

"Het is echt noodzakelijk dat er middelen worden toegewezen om de telers in de regio's Coquimbo, Valparaíso, O'Higgins en Maule te helpen vanwege deze droogteperiode die zich nu op een kritiek moment bevindt", verklaart de voorzitter van Fedefruta, Jorge Valenzuela Trebilcock.

"De afkondiging van de noodtoestand voor de landbouwsector zal noodzakelijke en dringende hulp voor de telers mogelijk maken en we hopen dat de maatregel binnenkort zal worden uitgebreid naar andere gebieden. Wij juichen de beslissing toe en we zullen het ministerie van Landbouw bijstaan bij de uitvoering van de steunmaatregelen."

"De aankondiging die minister María Emilia Undurraga heeft gedaan is zeer waardevol omdat het veel telers zal helpen, maar het is ook van cruciaal belang om erop te wijzen dat de overheid voor de garantie van water-, elektriciteits- en dus ook voedselvoorziening nu moet investeren in nutsvoorzieningen, onder meer in waterinfrastructuur en in een strategisch waterplan om te beantwoorden aan alle behoeften van het land", voegt hij eraan toe.

"We zijn dan ook benieuwd welk waterplan president Sebastián Piñera binnenkort zal voorstellen, zoals hij afgelopen vrijdag in Ñuble aankondigde."

Bron: fedefruta.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven