Masseria Fruttirossi: "We beginnen met de rassen Shany en Emek"

Italiaans granaatappelseizoen in de startblokken

De eerste Italiaanse granaatappelen van het merk Lome Super Fruit zullen beschikbaar zijn vanaf week 36. "Vanaf maandag 6 september leveren we de eerste granaatappelen van de rassen Shany en Emek. Sinds twee jaar laten die variëteiten ons toe het seizoen iets eerder te beginnen, in afwachting van de Ako-cultivar. En daarna komt het seizoen echter op stoom met de Wonderful granaatappel die we tot eind maart kunnen aanbieden", somt Dario De Lisi op, salesmanager bij Masseria Fruttirossi.

"We hebben ongeveer 30 hectare vroege rassen, waarvan de oogst midden volgende week begint. We zullen de markten ononderbroken verse granaatappelen kunnen garanderen met de juiste rijpheidsgraad. Het ziet ernaar uit dat we dit jaar dubbel zoveel granaatappelen als vorig jaar zullen afzetten. In deze laatste dagen, net vóór de pluk, groeien de granaatappelen nog iets, verhogen ze nog wat hun Brix-waarde en komen ze ook mooi op kleur."

Granaatappel van het ras Shany

"Door het vroege ontwaken van de planten, gevolgd door de late vorst van eind maart/begin april, hebben we onze verwachtingen qua opbrengst naar beneden moeten bijstellen, ook al zullen de hoeveelheden, zoals al aangegeven, aanzienlijk hoger zijn dan die van vorig jaar. Met de installatie van anti-hagelnetten in het voorjaar hebben we de Shany- en Emek-granaatappelen niet alleen kunnen beschermen tegen hagelbuien, maar vooral tegen de verzengende hitte die we hier gehad hebben tot een paar dagen geleden. Want de netten houden ook een bepaald percentage UV-stralen tegen. Als we dit jaar een groter percentage Klasse I-fruit zullen plukken, hebben we dat ook te danken aan deze nieuwe netten. We zijn erin geslaagd om de granaatappelen te beschermen tegen de felle zon en de extreem hoge temperaturen die lang hebben aangehouden. Hadden we de netten niet, dan zou het fruit zeker brandplekken vertonen of beschadigd zijn geweest."

Anti-hagelnetten – Perceel met granaatappelen van de rassen Shany en Emek

"Het seizoen ziet er veelbelovend uit", besluit De Lisi. "We krijgen nu al de eerste bestellingen binnen van de Italiaanse markt. We gaan een lang afzetseizoen van zo’n 7 maanden tegemoet, maar we zullen veel klanten en consumenten heel tevreden kunnen maken met 100% Italiaanse granaatappelen, geteeld in het vruchtbare Apulië."

Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Tarente) - Italië
+39 (0)99 9647688
info@lomesuperfruit.com
lomesuperfruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven