Dalende prijzen voor Italiaanse druiven, maar niet voor lang

De prijzen van Italiaanse druiven zijn aan het dalen, met name die van pitloze rassen laten de grootste krimp zien. "Voor de witte pitloze variëteiten die bestemd zijn voor de buitenlandse markt liggen de startprijzen voor punnets van 500 g op € 0,75 en ook rode en zwarte rassen komen niet boven de € 0,85-0,90 uit. Dat is toch ongeveer 10-15% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar", zo laten ze bij de Italiaanse Druivencommissie weten.

"Voor druiven met pit van de variëteit Victoria die bestemd zijn voor de Europese markt liggen de prijzen tussen de € 1,00 en € 1,20 per kilo. Voor de binnenlandse markt kunnen de prijzen van kwaliteitsdruiven van het ras Victoria oplopen tot € 1,40 per kilo en voor Palieri en Red Globe zien we die nog iets verder stijgen tot € 1,50 per kilo."

"Voor deze prijsdaling moeten we de oorzaak zoeken bij de consumptie die wat achterblijft, maar ook bij de commerciële strategie van een aantal grote supermarktketens. Afgelopen weken kon je in Europa immers aantrekkelijke promotiecampagnes zien, maar de consumptie wou helaas niet mee."

"We willen echter benadrukken dat we ervan overtuigd zijn dat de huidige prijssituatie afhankelijk is van deze specifieke marktfase en dat we binnenkort een herstel zullen zien van de vraag en van de prijzen. Dat geldt zowel voor pitloze druiven als voor druiven met pit. De kwaliteit van het Italiaanse aanbod is immers groot en er zijn ook maar beperkte hoeveelheden van concurrerende producten, zoals steenfruit, beschikbaar."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven