Edward Velasco, Rodanto (VK):

"Het Engelse frambozenseizoen begint nu op toeren te komen"

Net als de rest van het zachtfruit van dit seizoen, is de frambozenoogst in het Verenigd Koninkrijk iets later begonnen als gevolg van de weersomstandigheden.

"Hoewel de vraag goed was, waren de opbrengsten niet hoog, maar het begint nu aan te trekken," legt Edward Velasco van Rodanto uit. "We krijgen nu wat stabieler weer, waardoor het fruit zich goed kan ontwikkelen en zoals het er nu naar uitziet is de kwaliteit prima.

Rodanto teelt niet alleen verschillende rassen, waaronder Kwanza, maar test momenteel ook een paar nieuwe rassen: Malling Bella, Malling Charm en drie nieuwe Italiaanse rassen Optima, Clarita en Eros.

"De nieuwe rassen doen het goed. We doen ook proeven met verschillende rassen in Spanje en Marokko om ze in verschillende klimaten te testen, zodat we beter inzicht krijgen hoe ze zich ontwikkelen.

"Het frambozenseizoen loopt door tot begin november, maar elke plotselinge verandering in temperatuur kan het seizoen verkorten."

Wat de vraag betreft zijn blauwe bessen nog steeds toonaangevend op de markt voor zachtfruit en de verkoop van frambozen blijft stijgen.

Voor meer informatie:
Edward Velasco
Rodanto Ltd
+44 (0)208 150 3044
edward@rodanto.co.uk
www.rodanto.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven