Poolse appeltelers breiden uit naar andere fruitsoorten

"India dit seizoen de belangrijkste markt voor Poolse appelen"

Het Poolse appelseizoen staat op het punt te beginnen en over twee weken worden de eerste appelen geplukt. Eén Poolse exporteur zegt dat er grotere aantallen beschikbaar zullen zijn dan vorig jaar, maar dat de weersomstandigheden impact hebben gehad op de kwaliteit van een deel van de Poolse appeloogst. 

De Poolse appelexporteur Fruit-Group verwacht dat de kwaliteit nogal uiteen zal lopen dit jaar. "Dit heeft te maken met het weer," legt office manager Emilia Lewandowska uit. "We hopen rond 10 september te starten met het plukken van Royal Gala-appelen. De aantallen zullen dit jaar groter zijn dan de voorbije twee jaar. Op het gebied van de kwaliteit zal er echter sprake zijn van grote verschillen, aangezien sommige regio's werden getroffen door hagelbuien die hele boomgaarden verwoestten. Andere regio's kregen te maken met vorst die de knoppen van de appelbomen beschadigde."

In Polen is het appelareaal in de loop der jaren gegroeid. Hoewel er nu nog steeds sprake is van groei, verloopt deze wel trager. Telers experimenteren met de teelt van andere fruitsoorten. Lewandowska: "Het totale Poolse appelareaal is licht gegroeid. We zien echter meer telers die investeren in andere categorieën. Ze verkennen de markt voor kersen, frambozen, aardbeien en blauwe bessen in plaats van zich uitsluitend op appelen te focussen."

Lewandowska legt uit dat Fruit-Group zich dit seizoen voornamelijk op de Aziatische markt zal richten. "Dit jaar zal India onze belangrijkste mark zijn. We blijven onze Europese klanten uiteraard ook trouw, aangezien we goede contacten met hen hebben."

Voor meer informatie: 
Emilia Lewandowska
Fruit-Group SP.z.o.o.
+48 603 303 488
biuro@fruitgroup.pl  
www.fruitgroup.p


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven