AGF-prijzen in Noord-Korea bijna verdubbeld

De prijzen van sommige soorten groenten en fruit in Noord-Korea zijn onlangs bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De prijzen stijgen naar verluidt omdat de opbrengst keldert als gevolg van de verzengende hitte en de slechte bestrijding van ongedierte.

Een bron in de provincie Zuid-Pyongan verklaarde woensdag dat een kilo spinazie die vroeger KPW 500* kostte op de Okjon-markt in Pyongsong onlangs is gestegen tot meer dan KPW 1.000. "De prijs van kool, die vroeger KPW 900 kostte, stijgt ook elke dag," zei hij.

Hij zei daarbij dat perziken KPW 9.000 per stuk kosten, abrikozen KPW 12.000 per stuk en pruimen KPW 11.000 per kilo, ongeveer het dubbele van wat ze in dezelfde tijd vorig jaar kostten.

"Dankzij de goede regens in het voorjaar hebben we een behoorlijke oogst van spinazie, kool en aubergine, komkommers, chilipepers, pompoenen en sla, dus de prijzen waren in orde," zei hij. "De laatste tijd kun je echter nauwelijks komkommers, aubergines of chilipepers vinden, en de verkopers kunnen hun prijs opdrijven."

Volgens dailynk.com zijn de stijgende AGF-prijzen in Noord-Korea rechtstreeks te wijten aan de dalende oogsten als gevolg van ongewone weersomstandigheden zoals hittegolven, droogtes en overstromingen.

*100 KPW = € 0,10


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven