McCain investeert €17 miljoen in Franse fabriek

McCain gaat 17 miljoen euro investeren in zijn fabriek in het Noord-Franse Béthune, dat kondigde de marktleider van diepgevroren aardappelproducten aan tijdens een bezoek van de Franse minister van Industrie. Hiermee wil McCain de verpakkingslijnen moderniseren waarmee de capaciteit van de fabriek met 15% zal kunnen doen toenemen. 

Het project heeft als doel een nieuwe verpakking voor frites in te zetten die meer geschikt is voor massadistributie zodat het bedrijf zijn concurrentiepositie kan versterken. Er komen in totaal zes nieuwe verpakkingslijnen die hoeveelheden van 500 gram tot 3 kg kunnen verwerken.

In de fabriek in Bethune heeft McCain bijna 230 mensen in dienst, voor twee productielijnen: diepgevroren frites en gedroogde aardappelschijfjes.

"Deze investering van 17 miljoen euro in de locatie in Béthune is de eerste in een reeks die door McCain tegen 2026 zal worden uitgerold om te kunnen (door)ontwikkelen naar een modernere en duurzamere industriële productie," vertelt Erwin Pardon, algemeen directeur van McCain Europe.

McCain, opgericht in 1957 in Canada, vestigde zich in 1981 in Frankrijk, de eerste markt in Europa. Het bedrijf heeft nu drie fabrieken in Frankrijk, waarvan twee in Pas-de-Calais en één in Marne.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven