Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ron Jongejan, Fresh Flow:

Voornamelijk grote kalibers avocado uit Peru, export Kenia kleinere kalibers

Tholen - “De vraag naar kleine kalibers avocado’s (22 en kleiner) is momenteel goed”, zegt Ron Jongejan van Fresh Flow. Kenia kan deze maten op dit moment sturen. Peru, één van de top exportlanden van avocado, levert momenteel namelijk meer avocado’s met een groot kaliber op de markt. Fresh Flow importeert onder ander vanuit Kenia en Tanzania. Beide landen zijn actief met het verladen van avocado’s en dit zal nog tot in december lopen.

Prijzen op de markt
“Prijzen van de grote kalibers zullen waarschijnlijk weinig veranderen”, zegt Ron. “Avocado met een kleiner (< 22)  kaliber waarvan, de prijs nu tussen de zeven en acht euro ligt, zullen juist waarschijnlijk wat toenemen in prijs. Je ziet wel dat sommige klanten die normaal kleine maten inkopen nu even kiezen voor grotere maten avocado, omdat die prijzen op het moment zo gunstig zijn.” Vanaf september start de export ook in landen als Chili, en Israël en Spanje volgen daarna. “Over de kwaliteit en de opbrengst van die oogst kan ik nu nog niks zeggen, maar zal zeker prijsbepalend zijn vanaf oktober/november ”, besluit Ron.

Voor meer informatie:
Ron Jongejan
Fresh-Flow 
Graslaan 9
1424 SB De Kwakel
+31 (0)6 1305 0246
ron@fresh-flow.eu