Metamorfose voor Groentezaak 't Karrewiel

Tholen - Na jaren dromen plus nog een jaar uitstel is eindelijk de metamorfose van Groentezaak 't Karrewiel klaar. "Het wachten is ruim beloond", aldus de trotse eigenaar Gerard Koot. Hoewel de winkel meer m2 aan koelruimte heeft voor de presentatie van salades en maaltijden blijft 't Karrewiel zeker ook nog een groentewinkel.


Zijwand na de verbouwing

"Eigenlijk zijn we een traditionele groentewinkel met een modern jasje. We willen zeker ook nog groenteman blijven en we verkopen ook nog heel veel traditioneel. Iedere ochtend rijd ik naar het Forepark om de mooiste handel te gaan inkopen en groothandel Postuma AGF levert hier ook een aantal keer per week", vertelt Gerard.


Zijwand voor de verbouwing

De presentatie van AGF blijft op zijn 'Karrewiels', in houten kistjes, die past bij de 'steigerhout-look' die de winkel al jarenlang heeft. De buiten- en de binnenpresentatie worden zo op elkaar afgestemd. Gerard: "Dat is hetzelfde gebleven maar door betere verlichting knalt het er nu uit." 


't Karrewiel steunt al jaren op dezelfde presentatie

Volgend jaar bestaat 't Karrewiel 60 jaar. Kees en Annie openden de winkel in 1962 en zorgden ervoor dat heel Voorburg toegang had tot de beste groenten en fruit. In 1994 nam hun zoon Gerard 't Karrewiel over en bouwde dit verder uit tot een moderne zaak met een catering tak. De snij- en kookkeuken werden al eerder vernieuwd.


Op Facebook staat een fotoreportage van de metamorfose

Gerard heeft lang op de verbouwing moeten wachten, maar eenmaal zover is het snel gegaan. Ze hadden de Belgische interieurbouwer Lemmens en Lemcool in de arm genomen en de verbouwing stond vorig jaar op de planning. Door corona werd deze uitgesteld. "Ze komen met 10 man de verbouwing doen, vorig jaar hadden ze daarna 10 dagen in quarantaine gemoeten als ze terugkwamen dus het is uitgesteld tot vorige week. Ze hebben er 5 dagen volle dagen over gedaan, op dag 6 is schoongemaakt, de 7e en 8ste dag hebben we productie gedraaid en de 9e waren we weer open."

Niet alleen Gerard en zijn team is blij met de verbouwing. Ook de plaatselijke voedselbank die de bus mocht volladen met handel die daags voor de verbouwing over was. 

Groentezaak 't Karrewiel
Parkweg 306
2271 BJ Voorburg
+31 (0)70 386 2967
www.karrewielcatering.nl  
karrewielvoorburg@gmail.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven