Sortex FA-serie verwijdert alle vreemde materialen

Vitafoods exporteert 30 mln kilo diepgevroren zachtfruit

Het IQF-fruitverwerkingsbedrijf Vitafoods, dat is ontstaan na de recente fusie tussen Hortifrut en Alifruit, heeft haar banden met Bühler versterkt door te investeren in de Sortex FA-serie voor haar verwerkingsprocessen. De plug and play, optische sorteerders zijn in staat om kleurafwijkingen te detecteren en zijn ongeëvenaard in het verwijderen van vreemde materialen (FM). Dankzij deze investering is het bedrijf goed gepositioneerd om haar ambitieuze doelstelling voor 2021 waar te maken, namelijk het exporteren van 30 mln kilo diepgevroren zachtfruit. 

Sinds het begin van de Covid-19-pandemie is de aandacht voor gezonde voeding toegenomen. Met name de afzet van eenvoudig te bereiden en lang houdbare diepgevroren fruitproducten is wereldwijd gegroeid, een trend die naar verwachting aan zal houden. Het samengestelde jaarlijkse groeipercentage van de markt voor diepgevroren fruitproducten zal tussen 2020-2015 naar verwachting 6,6% bedragen, waardoor deze in 2025 een waarde van €4,7 mld zal bereiken. 

In reactie op deze gunstige tijd besloten de toonaangevende fruitverwerkers Alifrut en Hortifrut hun krachten te bundelen door een fusie van hun verwerkingsactiviteiten (waaronder vijf fabrieken voor de verwerking van diepgevroren fruitproducten) om zo nog beter te kunnen beantwoorden aan de eisen van hun voornaamste markten in Europa, Azië, de VS en Oceanië. Het nieuwe bedrijf, dat in juli 2020 werd opgericht, heet Vitafoods en ligt op koers om in 2021 zo'n 30 mln kilo diepgevroren fruitproducten te verwerken en exporteren, waaronder 14 mln kilo diepgevroren blauwe bessen en ruim 16 mln kilo overig diepgevroren zachtfruit, zoals frambozen, aardbeien, bramen en kersen. 

Voortbouwen op ervaring
Toen er een besluit moest worden genomen over de technologie waarin zou worden geïnvesteerd om de hoogste kwaliteit diepgevroren zachtfruit te kunnen garanderen, bouwde Vitafoods voort op haar eerdere ervaringen met de Sortex FA3 optische sorteermachine in de voormalige fabriek van Hortifrut in Molina. Fernando Larios van Vitafoods: "In 2019, toen we nog onder de naam Hortifrut actief waren, investeerden we in de Sortex FA2. We deden dit met name voor de verwerking van blauwe bessen en kleine aantallen aardbeien en bramen."

"We kozen voor Bühler omdat hun prijs-kwaliteitverhouding zeer goed is ten opzichte van andere fabrikanten van optische sorteeroplossingen. De stabiliteit en duurzaamheid van hun oplossingen beantwoorden aan al onze eisen, ook op het gebied van voedselveiligheid. De keuze was dus snel gemaakt."

Vertrouwen in FM-verwijdering 
"Bij Hortifrut was ons grootste probleem dat we aanvankelijk geen vertrouwen hadden in de verwijdering van vreemde materialen. Toen we de Sortex FA2 echter gingen gebruiken, werd ons vertrouwen hersteld. Vanaf dat moment wisten we zeker dat elk problematisch type vreemd materiaal (zoals plastic, hout, takjes en stenen) verwijderd zou worden en die garantie is onbetaalbaar," besluit Larios.

Voor meer informatie: 
Dalen Jacomino Panto
Buhler AG
Uzwil  9240
Zwitserland
+41 71 955 3757
dalen.jacomino_panto@buhlergroup.com
buhlergroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven